Anim’est vine la Chişinău

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cel mai important de acest gen din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, ajunge, începând de anul acesta, şi la Chişinău! Înfiinţat în 2006, Anim’est a adunat pe parcursul primelor șase ediţii peste 65.000 de spectatori.

Între 3 şi 6 noiembrie 2011, la Cinema Odeon, Anim’est le pregăteşte cinefililor din Republica Moldova o ediţie specială, în cadrul căreia vor putea urmări peste 50 de titluri de scurt şi lung metraj, producţii internaţionale, româneşti şi moldoveneşti proiectate pe parcursul celor patru zile de festival.

Festivalul se va deschide pe 3 noiembrie cu filmul „Crulic – Drumul spre Dincolo” (regie Anca Damian, România-Polonia, 2011). El va fi proiectat în prezenţa animatorilor Dan Panaitescu şi Dragoş Ştefan, precum şi a co-producătorului polonez al filmului, Arkadiusz Wojnarovski. Lungmetrajul Ancăi Damian face parte din selecţia oficială a unor festivaluri internaţionale de film de prestigiu, precum cele de la Varşovia, Pusan (Coreea de Sud), Reykjavik, Cottbus, Jihlava, CPX DOX sau Festivalul de Film BFI Londra. 

Programul festivalului include o mare diversitate de filme de animaţie: de la cele mai noi producţii internaţionale, premiate la festivaluri importante din întreaga lume, până la filme de arhivă din România şi R. Moldova. Competiţiile de Videoclip & Advertising de la Bucureşti vor face în egală măsură deliciul iubitorilor de film şi muzică.

C.D.