Un deţinut a evadat din închisoare graţie unui smartphone

inchisoare

Pentru a scăpa din una dintre cele mai securizate închisori din Marea Britanie, un bărbat nu a făcut altceva decât să trimită un mail de pe telefonul său, mult mai necesar decât un elicopter sau de o armă pentru a evada din închisoare. Neil Moore, un deţinut britanic, a găsit o metodă foarte dimplă. Bărbatul de 28 de ani a reuşit să scape din una dintre închisorile cele mai sigure din Marea Britanie – cea din Wandsworth, la sud de Londra – cu un smartphone şi o cutie poştală…

Potrivit cotidianului britanic, “The Telegraph”, ideea a apărut în capul acestui tânăr din primăvara anului 2014. El s-a pus pe căutarea unui telefon dotat cu conexiune la internet. L-a procurat ilegal, datorită contrabandei. Ajuns în posesia telefonului, Neil Moore a creat o adresă electronică falsă de tipul celor ale funcţionarilor administraţiei penitenciarului. El a mers mai departe în şmecheria sa, utilizând numele „Chris Soole”, un inspector din Scotland Yard. Pentru a-şi duce la bun sfârşit “strategia”, el a trimis un mail administraţiei închisorii pentru a o informa că Tribunal penal din Southwark a acceptat demersul de eliberare sub cauţiune.

Funcţionarii din Wandsworth nu au văzut în acest mesaj decât focul verde. Neil Moore a fost eliberat în zilele care au urmat şi a depus un demers pentru a părăsi ţara. Trei zile mai târziu, acest originar din Trinidad-Tobago a făcut cale întoarsă. El l-a avertizat pe avocatul său şi s-a întors la aceeaşi curte unde fusese condamnat. În acest răstimp, administraţia a descoperit şmecheria: Neil Moore comisese o greşeală de ortografie în adresa electronică, înlocuise punctele prin tireuri. Deţinutul va pleda, la 20 aprilie, vinovat pentru evaziune şi alte opt capete de acuzare.

The following two tabs change content below.
Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ultimele articole de Ilie Gulca (vezi toate)