Angela se mărită, e nuntă la partid!

923002_667501236607081_126606417_nEx-premierul Vlad Filat şi ex-prezentatoarea tv Angela Gonţa au anunţat că se căsătoresc

După un an şi jumătate de când soţii Sanda şi Vlad Filat au divorţat, fostul premier a anunţat pe o reţea de socializare că se însoară cu jurnalista Angela Gonţa, care se retrage de la pupitrul ştirilor, „în legătură cu un eveniment important din viaţa ei personală”. Căsătoria Angelei Gonţa (35 de ani) cu Vlad Filat (44 de ani) a fost confirmată de ambii miri, dar fără a oferi detalii. Sociologul Doru Petruţi susţine că, „prin această căsătorie, Vlad Filat revine în prim-planul reflectoarelor, evenimentul creându-i vizibilitate şi notorietate. Cel puţin o perioadă. Votul însă nu se va da în funcţie de cine e nevasta fostului premier”.

Duminică, 15 decembrie 2013, pe portalurile de ştiri făcea furori noutatea că jurnalista Angela Gonta se retrage de la pupitrul ştirilor în legătură cu un eveniment important din viaţa personală. Săptămâna aceasta va fi ultima în care Angela Gonţa va prezenta jurnalul de ştiri la ProTV. „Angela Gonţa a anunţat că în curând se va căsători cu politicianul Vlad Filat, iar pentru a evita eventualele conflicte de interese, a decis să renunţe la funcţia de prezentator al ştirilor PRO TV”, scrie pe site-ul televiziunii.

„Este decizia mea personală. Nu îmi este deloc uşor să renunţ, dar sunt convinsă că este o decizie corectă, atât faţă de colegii mei de la ştiri, cât şi pentru mine”, spune Gonţa la postul unde este încă prezentatoare de ştiri.

Alegerea ex-premierului moldovean

Deşi nu va mai prezenta ştiri, cunoscuta jurnalistă va continua să facă parte din echipa Pro şi se va implica în alte proiecte ale companiei.

Şi liderul PLDM, Vlad Filat, a anunţat duminică, 15 decembrie, pe o reţea de socializare că se căsătoreşte. Politicianul afirmă că aleasa inimii sale este prezentatoarea PRO TV, Angela Gonţa.

„Dragi prieteni, sunt momente în viaţă când trebuie să iei o decizie şi să mergi înainte. Astăzi vreau să împărtăşesc cu voi o veste fericită: împreună cu Angela Gonţa am decis să anunţăm publicului larg despre căsătoria noastră. Sunt fericit că în această decizie importantă am susţinerea copiilor, familiei şi a prietenilor. Înţeleg foarte bine interesul pe care îl va stârni acest eveniment, însă venim cu rugămintea de a ne fi respectată intimitatea acestui pas atât de important din viaţa noastră. Pentru o informare cât mai corectă despre acest moment important, atât pentru noi, cât şi pentru cei dragi din jurul nostru, vom pune noi la dispoziţia presei, cât de rapid posibil, fotografii şi informaţii legate de acest eveniment. Cu mulţumiri, Vlad Filat”

Sanda Filat: „Îi doresc multă fericire!”

Drept reacţie la anunţul făcut de fostul soţ, Sanda (Nadejda) Filat a postat un mesaj pe o reţea de socializare: „Bună ziua tuturor, pentru că am mai multe apeluri în care mi se cere opinia în legătură cu anunţul făcut de Vlad Filat, postez aici scurta mea declaraţie: e bine când oamenii îşi găsesc drumul în viaţă, amândoi ni l-am găsit, iar asta cred că e cel mai important, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Îi doresc multa fericire!”

„Moldovenii nu introduc prea des în ecuaţia votului aspectele personale”

Întrebat de JURNAL despre semnificaţia evenimentului pentru politicianul Vlad Filat, sociologul Doru Petruţi ne-a spus că „cetăţenii sunt cei care vor decide impactul acestui pas personal făcut de cei doi. În calitate de sociolog, deocamdată pot să vă spun că faptul în sine creează vizibilitate şi notorietate din nou fostului premier, iar domnia sa avea nevoie de o reinventare, redefinire după ce a fost demis pe caz de corupţie. În 2013, fostului premier i s-au întâmplat mai multe lucruri negative, şi pe plan politic, şi pe plan personal. Planul personal nu cred însă că va cântări prea mult în condiţiile dezamăgirilor populaţiei. Planul personal te ajută ca politician şi adaugă în planul imaginii beneficii în condiţiile în care pe planul principal, cel politic, lucrurile stau cât de cât bine. Căsătoria este ceva pozitiv în sensul că îl readuce în prim-planul reflectoarelor, îi creează vizibilitate şi notorietate. Cel puţin o perioadă. Votul însă nu se va da în funcţie de cine e nevasta fostului premier. În rest, să vedem următoarele măsurători şi dacă fostul premier va adăuga procente la capitolul imagine şi credibilitate. Poate cetăţenii vor interpreta acest pas ca fiind trecerea spre calitatea „băiat bun”, cine ştie !? Deşi, moldovenii nu introduc prea des în ecuaţia votului aspectele personale. Drept dovadă, Dorin Chirtoacă nu e familist nici la 35 de ani şi cu toate acestea câştigă la alegeri”.

Răspunsul a venit peste un an şi patru luni

JURNAL a publicat un articol pe 10 august 2012, intitulat „Filat divorţează; Cine se mărită?”, despre divorţul fostului premier moldovean, care cerea şi atunci mass-mediei corectitudine şi discreţie. Scriam că „foştii soţi Filat au fost consideraţi un cuplu ideal timp de mai bine de două decenii. Cererea de divorţ a fost depusă pe 29 iunie 2012, la Judecătoria Centru. Experţi în domeniul PR solicitaţi de JURNAL afirmau că destrămarea căsniciei premierului R. Moldova nu poate influenţa negativ cariera sa politică”.

Făcând referire la divorţul premierului, preotul Vlad Mihăilă de la biserica Sf. Teodora de la Sihla spunea că „biserica nu acceptă divorţul. Doar într-un singur caz, când unul dintre soţi moare, şi e vorba de moarte fizică, persoana se poate recăsători”.

Zvonurile nu se adeveresc

În luna august curent, un portal de ştiri anunţa că Vlad Filat s-ar fi împăcat cu fosta soţie după divorţul din 2012. Site-ul deschide.md, făcând referire la „surse demne de încredere”, care „susţineau că Vlad Filat şi fosta soţie, împreună cu cei doi copii, au fost văzuţi împreună în vara anului 2013. Familia Filat ar fi locuit chiar împreună în casa unde au stat şi înainte de divorţ”, scria deschide.md.

Liderul PLDM are din prima căsătorie doi copii, Luca, de 18 ani, și Iustina de 15.

The following two tabs change content below.