Angela Gonța: „De ce să-i umilești familia? De ce să-i rușinați părinții în vârstă de 70 de ani?”

angela_gonta241110_1

Foto: www.allmoldova.com

Încă din momentul în care Parlamentul a votat ridicarea imunității lui Vlad Filat, dar și odată cu arestarea lui, jurnalista Angela Gonța, soția acestuia și mama fiicei mai mici a politicianului, a păstrat tăcerea. Evenimentele din ultimele zile au făcut-o să reacționeze, totuşi, printr-un mesaj public plin de indignare. Citiți-l mai jos:

„De când m-am retras din viața publică, am ezitat să fac declarații cu tentă politică. Am considerat că orice părere de a mea ar putea fi interpretată sau chiar lipsită de credibilitate, ținând cont și de gradul de rudenie pe care îl am cu politicianul Vlad Filat.

Nu am comentat nici atunci când, în urma perchezițiilor, care au început în lipsa mea și a avocaților, majoritatea „probelor” ridicate de procurori sunt de fapt lucrurile mele. E vorba de calculatorul meu, stikuri cu poze mai vechi și noi, un telefon vechi, câteva ceasuri cumpărate de-a lungul anilor. Chiar dacă procurorii anunțau cu mare fast de ‚aceste probe’, am avut ferma convingere că nu trebuie să intervin pentru ca ancheta să deruleze conform legii.
În schimb, cei care conduc ancheta nu au ținut și nici nu țin cont de lege și „au aruncat” în internet tot felul de informații mincinoase și „probe” din dosar. Mai nou, în aceeași sursă media, a apărut și filmulețul.

Întrebarea mea este DE CE?

Care este scopul să faci acest spectacol atâta timp cât în fața judecătorilor procurorul spune că are suficiente probe că Filat să fie judecat. Aveți probe, aveți dovezi? Sunteți profesioniști? Minunat. Faceți-vă treabă. Să triumfe adevărul! Dar de ce să-i umilești familia? De ce să-i rușinați părinții în vârstă de 70 de ani? De ce? Ca să șantajați? Ca să intimidați?

Ei bine, vă felicit! Eu cred că ați reușit. Îmi e rușine. Dar știți de ce? Pentru că în timp ce o țară întreagă așteaptă de aproape un deceniu să luptați împotriva corupției, voi cei de la CNA (cu mici excepții) nu sunteți decât o ‚gașcă de bandiți în epoleți’. Pe vremea lui Voronin, când instrumentați cazul Şarban, Pasat, Becciev ș.a., arătați cu degetul în sus, la bojica Voronin. Acum – arătați spre Cantemir. Vă amintiți de cazul ministrului Focșa, inițiat în aceeași zi cu cazul Vicol? Vicol – condamnat. Focșa? A, el e membru PD.

Intimidată? Da! Dar nu pentru că am privit un filmuleț cum doi oameni maturi fac sex. Intimidată pentru că dacă ți se întâmplă așa ceva și e clar că i se poate întâmpla oricui, nu ai cui să te plângi și să-ți faci dreptate. Cui? Unei procuraturi și unui CNA care acționează la unison cu ‚bandiții fără epoleți’?

Este politicianul Vlad Filat vinovat de ce i se întâmplă? Da. Pentru că a avut ocazia să schimbe lucrurile, dar nu a făcut-o. De ce? O să va spună el. Cert este că a urmărit cum rând pe rând colegii lui s-au ales cu dosare penale și nu a făcut decât să spună ‚anchetă să-și spună cuvântul’. Și ‚ancheta’, controlată politic, și-a spus cuvântul. Au urmat rudele, apoi el.

Întrebarea este: „Cine este următorul?””, a scris jurnalista pe contul său de Facebook.

După: ea.md