Angajații de la CFM vor avea salarii mai mari cu 15%

By Editor Moldova.ORG

Angajații de la Întreprinderea de Stat “Căile Ferate” din luna august vor beneficia de salarii majorate cu 15%. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor Vasile Botnari, în cadrul discuțiilor cu sindicaliștii privind reforma CFM.

Până atunci însă, la întreprindere urmează să facă bilanțul activității pe jumătate de an, salariile vor crește dacă vor crește și veniturile, a precizat pentru Moldova.ORG, Serghei Tomșa, directorul interimar al întreprinderii. Rezultatele primului trimestru arată o creștere de 30% a volumului de mărfuri transportate.

Majorările salariale fac parte din reforma inițiată la Căile Ferate. “Odată cu optimizarea cheltuielilor va fi posibilă şi majorarea salariilor angajaților CFM, care vor fi remunerați în baza performanțelor înregistrate. Însă este important ca fiecare angajat să fie mai conştient şi să contribuie la implementarea Planului de modernizare iniţiat”, a declarat ministrul Transporturilor Vasile Botnari.

Participanţii la întrunire au convenit menţinerea în permanenţă a dialogului social, astfel ca angajaţii să fie informaţi despre etapele de modernizare a întreprinderii, precum şi paşii ce vor fi întreprinşi pentru a îmbunătăţi condiţiile salariale şi de muncă la CFM.

Sursa: diaspora.moldova.org