Andrei Năstase despre Harunjen: „Un penal de calibru în fruntea Procuraturii”

andrei nastase

Desemnarea lui Eduard Harunjen pentru funcţia de procuror general este o sfidare a legii şi a opiniei publice, susţine liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Un penal de calibru în fruntea Procuraturii. Desemnarea lui Harunjen în calitate de procuror general este o sfidare a legii, a opiniei publice naţionale şi internaţionale, dar şi a bunului-simţ. Atâta timp cât R. Moldova va fi guvernată de această grupare criminală condusă de Plahotniuc, în funcţiile cheie vor fi instalate persoane certate cu legea, vulnerabile, locul cărora, într-un stat de drept, cu justiţie şi democraţie funcţionale, ar fi la puşcărie. E de datoria noastră, a cetăţenilor şi a opoziţiei antioligarhice, să ne opunem acestui dezmăţ prin toate mijloacele legale posibile”, a declarat Andrei Năstase, scrie jurnal.md.

Liderul Platformei DA a mai spus că dacă va fi acceptat Harunjen în fruntea Procuraturii Generale, preşedintele va contribui la uzurparea puterii în stat. „Atenţionăm preşedintele pe ducă şi cel ne(a)venit că eventuala desemnare a acestei scule a lui Plahotniuc va constitui un act de complicitate la una dintre cele mai odioase crime, uzurparea puterii în stat”, susţine liderul DA.

Astăzi, în urmă cu puţin timp, Eduard Harunjen a fost desemnat pentru funcţia de procuror general de Consiliul Superior al Procurorilor. Proiectul privind desemnarea lui Harunjen la funcţia de procuror general a fost votat unanim de către membrii Consiliul Superior al Procurorilor, care şi-au motivat alegerea prin faptul că Harunjen a acumulat cel mai mare punctaj la etapele concursului. De menţionat că Harunjen locu­ieş­te într-un imo­bil de mili­oa­ne din capi­ta­lă, pe str. N. Smo­chi­nă, la o arun­că­tu­ră de băţ de car­ti­e­rul luxos de pe str. Cio­câr­li­ei, atri­bu­it fami­li­ei Voro­nin. Casa a fost dată în exploa­ta­re în 2011, când Haru­n­jen deţi­nea func­ţia de pro­cu­ror pen­tru misiu­ni spe­ci­a­le în cadrul Pro­cu­ra­tu­rii Gene­ra­le.

În 2010, pe nume­le lui Edu­ard Haru­n­jen şi a altor doi pro­cu­ro­ri a fost ini­ţia­tă o pro­ce­du­ră dis­ci­pli­na­ră în care se invo­ca nimi­ci­rea dosa­ru­lui penal por­nit pe cazul dece­su­lui cetăţeanului Ion Ţîbu­leac în urma eve­ni­men­te­lor din 7 apri­lie 2009, dar şi fap­tul că aces­ta ar fi tăi­nu­it exis­ten­ţa unei hotă­râri pri­vind por­ni­rea urmă­ri­rii pena­le pe fap­tul dat. De asemenea, Harunjen a fost învi­nu­it că a con­si­de­rat, neîn­te­me­iat, legal refu­zul de a nu por­ni urmă­ri­rea pena­lă pe acest caz.

The following two tabs change content below.