Andrei Năstase a avut într-o întrevedere cu preşedintele PPE Joseph Daul

Andrei Năstase, la discuţii cu preşedintele PPE, Joseph Daul; Derapajele regimului Plahotniuc, jaful bancar şi atacurile la adresa presei incomode - principalele subiecte ale întrevederii

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, se află într-o vizită de informare şi documentare la Bruxelles, în cadrul căreia se va întâlni cu mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul Uniunii Europene şi Consiliul Europei. În după-amiaza zilei de 24 ianuarie 2017, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, cel mai mare şi mai influent din Uniunea Europeană. Partidul Popular European deţine Preşedinţia Parlamentului European, a Comisiei Europene şi a Consiliului European.
„În cadrul acesteia, Andrei Năstase a făcut o radiografie a situaţiei social-politice din R. Moldova, arătând derapajele instituţionale ale regimului antipopular de la Chişinău, coordonat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a accentuat că instituţiile de drept, aflate în captivitate, mimează lupta cu corupţia, acoperă şi protejează marile jafuri ale guvernării pseudo-europene, inclusiv furtul miliardului şi devalizarea sistemului financiar bancar”, se spune în declaraţia PPDA.
O temă majoră de discuţii a fost şi informarea oficialului european despre atacurile virulente ale regimului la adresa presei libere şi independente, fabricarea dosarelor penale jurnaliştilor şi activiştilor civici incomozi, linşajul fără precedent al opoziţiei democratice, închiderea unor instituţii media incomode oligarhiei de la Chişinău. Andrei Năstase a atenţionat şi despre pericolul adoptării de către majoritatea parlamentară conjuncturală a unui set le legi menite să asigure amnistierea fiscală şi penală a înalţilor funcţionari şi demnitari, în special a celor implicaţi în furturile de proporţii.
De asemenea, a fost abordat subiectul ce ţine de iminenta tentativă a regimului Plahotniuc de a modifica radical legislaţia, introducând un sistem electoral difetit cu scopul menţinerii la putere prin coruperea aleşilor de pe circumscripţiile nominale după ce toate sondajele de opinie atestă crahul actualului regim şi al partidelor de la guvernare. Joseph Daul s-a arătat îngrijorat de evoluţiile de ultimă oră din R. Moldova şi a dat asigurări că Partidul Popular European, în instituţiile comunitare, va întreprinde toate măsurile pentru a curma aceste derapaje antidemocratice, susţinând în continuare năzuinţele de libertate şi prosperitate ale poporului Moldovei, se mai spune în declaraţia PPDA.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)