Anchetatorul ucrainean al milionarului Platon a plecat subit în concediu

platon cu ochii vineti

Compania juridică „Pravovest”, care îl apără pe milionarul Veaceslav Platon, a semnalat într-un comunicat, publicat pe pravovest.kiev.ua, încălcările admise de procurorii ucraineni în timpul procesului clientului lor.

Avocaţii lui Platon semnalează încălcările admise de procurorii ucraineni în timpul procesului lui Veaceslav Platon. În afară de prezenţa „ilegală” a consulului R. Moldova la Kiev, Oleg Hâncu, la şedinţa Judecătoriei raionale Pecersk, care se desfăşoară în regim închis, avocaţii lui Platon mai semnalează: „Procurorii se străduiesc cu atâta zel să grăbească procesul încât recurg la tot felul de falsificări făţişe, falsifică actele procesuale, corectând greşelile cu stiloul simplu”, a spus avocatul Gleb Seghida. „Or acest fapt constituie o încălcare procesuală gravă a Codului Penal al Ucrainei”, a adăugat el.

„În plus, anchetatorul care l-a reţinut pe milionarul Platon în centrul Kievului la 25 iunie a plecat în concediu, deşi, conform normelor procesuale, nimeni, în afară de cel care a întocmit actele în timpul reţinerii şi persoanele care le-au semnat (anchetatorul şi avocaţii prezenţi), nu are dreptul să introducă modificări în ele”, a mai semnalat Seghida.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)