Anatol Şalaru rămâne ministru al Apărării. Nicolae Timofti a respins cererea prim-ministrului

Anatol Şalaru rămâne ministru al Apărării: Nicolae Timofti a respins cererea prim-ministrului

Preşedintele Nicolae Timofti a respins solicitarea premierului Pavel Filip privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru, transmite zdg.md.

„În cerere nu este indicat niciun argument, ci doar se solicită demiterea dlui Şalaru. Astfel, dl preşedinte nu a avut suficiente argumente pentru a demite un ministru care, în opinia domniei sale, este proeuropean, pro-NATO şi care a făcut mai multe acţiuni concrete în activitatea sa. De aceea, Nicolae Timofti a cerut premierului să vină cu argumente suplimentare în cazul solicitării sale”, a declarat Ion Păduraru, secretarul general al Preşedinţiei.

Ulterior, Şalaru i-a mulţumit lui Nicolae Timofti pentru aprecierea activităţii sale. „Mulţumesc preşedintelui Timofti pentru aprecierea dată activităţii mele în calitate de ministru al Apărării”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că la sfârşitul săptămânii trecute ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal. Ulterior, liderul PL Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni că în cazul unei eventuale demisii a lui Şalaru, locul acestuia va fi ocupat de actualul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

The following two tabs change content below.