Anatol Şalaru despre „fricoşii” din Partidul Liberal şi pensia lui M. Ghimpu

„Faptul că unii nu au curaj să o spună este la fel de clar”, ne-a declarat ministrul Apărării, Anatol Şalaru, despre teama unor membri din PL de a recunoaşte necesitatea reformei în cadrul acestei formaţiuni politice. „Pe dl Ghimpu îl deranjează foarte mult această acţiune. Probabil că îl aranjează acum să stea cu cei 13 deputaţi în Parlament, să ajungă până în 2018 şi pe urmă s-a mai vedea, că el este oricum pensionar”, a opinat ministrul Apărării în cadrul unui interviu acordat pentru JURNAL de Chişinău.

„Eu am discutat cu mulţi oameni din partid, anume aceasta l-a deranjat pe el, că am încercat să discut cu mai mulţi membri, ca să aflu părerea lor. Oamenii îmi spun în faţă, trebuie să schimbăm liderul, să convocăm congresul, altminteri formaţiunea nu va mai intra în parlament. Nu va avea nicio şansă de a se reabilita, de a renaşte. Pe dl Ghimpu îl deranjează foarte mult această acţiune. Probabil că îl aranjează acum să stea cu 13 deputaţi în parlament, să ajungă până în 2018 şi pe urmă s-a mai vedea, că el este oricum pensionar. Însă pentru viitorul politic al R. Moldova este importantă nu soarta PL, ci soarta dreptei. Este nevoie de un partid de dreapta puternic. Ca să coaguleze în jurul său toate forţele progresiste şi sănătoase din acest stat. Aşa văd eu situaţia. Nu că ar fi o chestie de conjunctură ca cineva să-şi păstreze funcţia sau ca cineva să plece că nu i-a făcut pe plac liderului de partid. Oamenii înţeleg acest lucru. Faptul că unii nu au curaj să o spună este la fel de clar, ştiţi curajul moldoveanului. Eu mi-am asumat acest lucru pentru că nu pot să fiu nepăsător faţă de această situaţie, să văd cum munca mea de o viaţă se prăbuşeşte”, a spus el.

„În calitate de cofondator al acestui partid, sunt obligat să pun în discuţie acest lucru şi să aduc la cunoştinţa oamenilor acest fapt. Dacă mă vor susţine, le voi fi recunoscător şi nu pretind să fiu ales preşedinte. Nu mă interesează acest fapt. Mă interesează ca acest partid să aibă viitor”, a menţionat Şalaru.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)