Anatol Petrencu, decorat de preşedintele Poloniei


Pentru promovarea istoriei şi culturii poloneze în RM, istoricul Anatol Petrencu a fost decorat pe 17 mai 2012 cu „Crucea de argint pentru merit” de către preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski. Distincţia i-a fost înmânată istoricului de către ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bogumil Luft.

La începutul discursului său, ambasadorul Poloniei a menţionat că este o mare bucurie pentru el să înmâneze istoricului distincţia în numele preşedintelui Poloniei.

Mulţumindu-i savantului pentru activitatea sa, Bogumil Luft a comunicat: „Ceea ce aţi scris Dvs. despre istoria Poloniei, despre momentele cele mai dureroase prin care au trecut polonezii m-a marcat mult. Astfel am văzut că aţi avut un interes special pentru Polonia. Aţi reuşit prin munca depusă să promovaţi istoria şi cultura poloneză în R. Moldova şi acesta este un merit deosebit”.

„Această distincţie e un imbold pentru viitor, pentru că lucrurile nu s-au încheiat. Avem mult de studiat ca să ne cunoaştem unii pe alţii, să promovăm cultura poloneză în spaţiul dintre Prut şi Nistru şi cultura română în spaţiul polonez”, a declarat Anatol Petrencu, mulţumind celor adunaţi la ceremonia de decorare.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.