Anastasia Lazariuc: „Nu cred până nu văd”

Anastasia Lazariuc a fost surprinsă când a auzit de la „apropo” că i se va conferi cea mai înaltă distincţie a artiştilor din Republica Moldova. „Este emoţionant să primeşti o asemenea veste. Nu pot decât să aştept acest titlu, dar nu cred până nu văd. Aşa este firea mea”, ne-a declarat îndrăgita interpretă.

Iniţiativa de a-i oferi titlul onorific de „Artist al poporului” îi aparţine primarului capitalei. În cadrul unei şedinţe operative a primăriei, Dorin Chirtoacă a declarat că va pregăti şi va înainta un demers pentru conferirea celui mai înalt titlu interpretei Anastasia Lazariuc. În 1982, cântăreaţa a primit titlul de „Artist Emerit al Moldovei”.

Actualmente, Anastasia Lazariuc se pregăteşte pentru un concert special ce va avea loc azi la Palatul Naţional. În cadrul spectacolului vor evolua: Mihai Trăistariu, Nelly Ciobanu, ansamblul de dans sportiv „Codreanca”, precum şi iluzionistul Leonard Iosefini.

În timpul concertului cu genericul „Orice femeie e frumoasă”, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, îi va conferi Anastasiei Lazariuc, prin decret prezidenţial, titlul de „Artist al poporului”.

Lena NEGRU