Anastasia Lazariuc: Cel mai frumos cadou este prezenţa nepoţilor lângă mine, de ziua mea

Interpreta Anastasia Lazariuc este fericită că, în acest an, invitaţi de onoare la aniversarea zilei de naştere sunt cei patru nepoţi – cele două fetiţe ale lui Andrei (14 şi 9 ani) şi cei doi băieţi ai Ilenei (1 şi 2 ani). Artista îşi doreşte de ziua ei „să aibă toţi cei dragi linişte sufletească, dar şi oamenii din această ţară să nu mai aibă probleme, să poată trăi cu siguranţa zilei de mâine”.

„Am călătorit mult prin lume şi mă bucuram când vedeam în Germania, în Franţa, în Austria, bătrâni fericiţi, plimbându-se de mână şi îmi pare rău că la noi nu poţi vedea aceeaşi imagine”, a declarat artista pentru AGERPRES. Anastasia se declară fericită că a ajuns bunică şi că, alături de cei patru nepoţi, retrăieşte momente frumoase din propria copilărie şi din cea a copiilor săi – Andrei şi Ileana.

Ea a mărturisit că, de curând, a trăit poate cel mai frumos moment din cariera artistică. În luna mai a susţinut, la Chişinău, spectacolul „Orice femeie este frumoasă”, în care l-a avut invitat pe Mihai Trăistariu. „A fost un regal, la finalul spectacolului tot publicul s-a ridicat în picioare când s-a anunţat că mi se conferă titlurile de „Cetăţean de onoare” al oraşului, dar şi pe cel de „Artist al poporului Republicii Moldova”. Atunci am realizat cât de mult contează acest lucru pentru un artist şi am fost copleşită de emoţie”, a spus Anastasia.

În România, artista a lansat anul trecut un album „Best of” editat de Casa de discuri „Ovo Music”, dar este dezamăgită de faptul că muzica celor care fac parte din generaţia sa nu se difuzează pe posturile de radio şi posturile TV muzicale „aşa cum ar merita”. „Probabil că realizatorii emisiunilor muzicale consideră că muzica străină e mai bună decât muzica autohtonă şi că tot ce e la vecini e mai bun decât ce e în curtea noastră. În sinea mea, însă, sunt mulţumită, pentru că ştiu că în atâţia ani de carieră am făcut tot ce am putut pentru a crea o muzică de calitate”, a mai spus ea.

Anastasia declară că cele două fetiţe ale lui Andrei sunt foarte pasionate de muzică, dar crede că e prea devreme să se pronunţe dacă ele vor urma o carieră în acest sens sau dacă moştenesc talentul bunicii.

Anastasia Lazariuc s-a născut la 6 iulie 1953, în satul Băcioi, situat la 10 km de Chişinău, capitala Republicii Moldova.
S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici – „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”, „Seară albastră”, „Fuga, fuga”. A fost solista filarmonicii din Cernăuţi timp de doi ani. Mai târziu a fost angajată ca solistă a Radioteleviziunii din Chişinău (16 ani), paralel a colaborat cu televiziunile din Moscova, Leningrad, Kiev şi altele. A lansat mai multe albume cu muzică românească la casa de discuri „Melodia” din Moscova. Laureată a multor concursuri şi festivaluri din fosta Uniune Sovietică, Anastasia a realizat numeroase turnee în ţară şi străinătate.

În 1985, pentru prima oară a efectuat un turneu de mare succes în România, împreună cu formaţia sa „Amor”, cântând live un turneu de o lună, a câte trei spectacole pe zi.

Publicul din România a cunoscut-o mai bine în 1990, la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitată să susţină un recital. Mai târziu, Anastasia a primit numeroase oferte de colaborare de la diverşi impresari din ţară, susţinând nenumărate spectacole. A colaborat de asemenea cu televiziunile şi radiourile din România. A realizat în colaborare cu casa de discuri „Electrecord” mai multe albume.

Ultimul album – „Sinceritate” – a apărut pe piaţă în 2007, realizat după o pauză binevenită în colaborare cu Mihai Alexandru, Adrian Carajio şi alţii, bucurându-se de un mare succes.

În afară de realizările artistice, Anastasia se mândreşte cu cei doi copii – Andrei şi Ileana –, pe care i-a crescut şi educat cu mare grijă, dar şi cu nepoţii pe care îi iubeşte mai mult decât orice.

Anastasia a absolvit Institutul de Arte din Chişinău în 1982. În prezent, Anastasia realizează spectacole atât în România, cât şi peste hotare. În continuare, ţine o strânsă legătură cu locurile natale şi cu toţi cei dragi, continuând să realizeze spectacole şi piese cu compozitori şi textieri din Republica Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)