Anastasia Lazariuc a donat 10 mii de lei Institutului Mamei și Copilului

By Editor Moldova.ORG

Cunoscuta interpretă Anastasia Lazariuc s-a alăturat astăzi campaniei Renaște Moldova, cu o donație de 10.000 de lei care vor fi folosiți pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Anastasia Lazariuc s-a născut la Institutul Mamei și Copilului și tot aici i-a dat naștere fiicei sale, în urmă cu 32 de ani.

Anastasia Lazariuc a declarat că a s-a alăturat campaniei cu toată dragostea și speră ca tot mai multe persoane să se implice. „Faceți ceva minunat, puneți bază pe calitatea pe care trebuie să o aibă acest spital. Chiar dacă țara noastră are probleme, și mamele din Moldova merită să nască în condiții cât mai bune. Știu că s-au mai făcut donații. Așa că și eu am venit cu o donație personală, simbolică, dar pe care o fac din toată inima, anume 10 000 lei”.

Directorul general al Institutului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan, s-a arătat impresionat de gestul Anastasiei Lazariuc și a reiterat obiectivul campaniei. „Ne propunem ca în cadrul campaniei Renaște Moldova să acumulăm 1 milion de euro. Împreună cu oameni de bună credință, ne propunem să renovăm această instituție medicală și să ridicăm la nivel înalt grija pentru mamă și copil”.

Amintim că, anterior, mai multe vedete din Moldova și din străinătate, inclusiv Tania Cergă, Cătălin Josan și interpreta letonă Laima Vaikule, au făcut donații importante în cadrul campaniei Renaște Moldova.

Banii colectați pe parcursul unui an de zile vor fi folosiţi pentru lucrări de reparaţii, modernizare şi achiziţionarea de aparatură medicală pentru pacienţii Institutului Mamei şi Copilului. Pe parcursul acestui an vor avea loc șase etape de modernizare la Institutul Mamei şi Copilului, pe măsură ce vor fi colectaţi banii necesari.

Campania se bucură de sprijin din partea Fundației Edelweiss.

Sursa: diaspora.moldova.org