Amicale de lux pentru FC Dacia

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Adlan Şişhanov crede că echipa sa poate termina pe primul loc campionatul

FC Dacia, liderul Diviziei Naţionale după prima parte a campionatului, este deja în vacantă. Dacii vor sărbători Crăciunul şi Revelionul în sânul familiilor lor. Pe 8 ianuarie, aceştia se vor reuni pentru pregătirile pentru cele 18 meciuri rămase de disputat în Divizia Naţională.

Dacii se vor pregăti şapte zile în capitală, în speţă în sala de forţă, iar pe 15 ianuarie vor pleca într-un cantonament în Antalya, Turcia. Aici, timp de 18 zile, FC Dacia va disputa cinci meciuri amicale cu Spartak Moscova, Dinamo Moscova, Ried (Austria), Rapid Viena şi Dinamo Bucureşti.

Patronul clubului visează la titlu

Patronul FC Dacia, Adlan Şişhanov, crede că echipa sa poate termina pe primul loc campionatul. „Aş fi de acord să pierdem meciul cu FC Sheriff, dar, în final, să fim campioni. Am demonstrat pe parcursul anului 2010 că merităm să fim pe primul loc”, a menţionat Şişhanov.

Vrea jucători de naţională

Patronul clubului a confirmat că intenţionează să-i aducă pe mijlocaşul Alexandru Suvorov, Igor Ţâgârlaş şi, poate, chiar pe Sergiu Dadu. „Intenţionăm să ne întărim în această iarnă. Urmărim jucători de la echipa naţională. Ne-am convins că, atunci când joacă echipa naţională, stadionul este arhiplin. Aşa că vrem ca la meciurile Daciei să avem mulţi spectatori”, a spus Şişhanov.

Bossul FC Dacia însă nu a luat în calcul faptul că antrenorul Igor Dobrovolski nu se află în relaţii tocmai bune cu Ţâgârlaş şi Dadu. Atunci când Dobrovolski era selecţioner, l-a convocat de câteva ori pe Ţăgârlaş, însă l-a ţinut pe banca de rezerve. Dadu nu a fost convocat deloc. Un alt impediment pentru aducerea celor doi este salariul prea mare pe care îl solicită aceştia.

Programul meciurilor din cantonament

18-19 ianuarie: FC Dacia – Spartak Moscova

22 ianuarie: FC Dacia – Dinamo Moscova

26 ianuarie: FC Dacia – Ried Austria

28 ianuarie: FC Dacia – Rapid Viena (Austria)

2 februarie: FC Dacia – FC Dinamo Bucureşti

Campionatul Moldovei se va relua pe 16 februarie. FC Dacia va întâlni pe propriul teren FC Milsami, în cadrul etapei a 22-a a Diviziei Naţionale. (V.H.)