America de Sud e regina fotbalului! Nicio înfrângere la CM

După ce s-au jucat mai bine de jumătate din meciurile de la Campionatul Mondial, America de Sud domină lupta pe continente, în timp ce Africa e la pământ.

Argentina şi Brazilia s-au aflat dintotdeauna printre favoritele mondialului. Dar nimeni nu s-ar fi aşteptat ca supremaţia Americii de Sud să fie chiar atât de clară. În 12 partide, cele cinci ţări sud-americane participante nu au pierdut niciodată, având zece victorii şi două egaluri! Europa e a doua clasată, dar e departe: tot zece victorii, dar cu 13 participante, aproape triplu! Cel mai elocvent e raportul punctelor pe meci: 2,66 la 1,35! Deşi are o ţară în plus (gazda), Africa e la polul opus, cu doar două victorii în 14 meciuri. Practic media de puncte pe meci a Africii e egală cu a Oceaniei, reprezentată de Noua Zeelandă şi Australia, şi sub America de Nord şi Asia.

Sud-americanii au şi cea mai bună medie de goluri marcate pe meci, 1,75, faţă de 1,07 a Europei. Şi apărările sunt puternice: încasează doar un gol la aproape trei meciuri (medie 0,33), faţă de 0,82 Europa. Trebuie de ţinut cont că naţionalele europene au jucat şi trei meciuri între ele.