Ambasadorul UE la Chișinău sugerează moldovenilor să caute oportunităţi legale de a lucra în Europa

By Editor Moldova.ORG

Ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, sugerează cetăţenilor moldoveni să nu încerce să profite de regimul liberalizat de vize cu UE pentru a munci în statele europene, ci să caute oportunităţi legale dacă vor să lucreze în UE.

Precizări în acest sens oficialul european a făcut în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public Moldova 1, din data de 3 aprilie, ziua în care a fost semnată decizia de abolire a regimului de vize pentru moldoveni în spațiul UE, notează postul Europa Liberă. El a spus că această decizie nu este un cadou, ci este un lucru meritat de Chişinău, care a realizat toate reformele necesare.

Regimul liberalizat de vize oferă doar dreptul de a călători pe termen scurt în zona Schengen, în cadrul UE, nu oferă însă și permis de muncă, a precizat diplomatul. „Dacă cineva va fi găsit că lucrează fără permis de lucru, posibilitățile de a reveni în UE pentru această persoană vor fi limitate”, a mai explicat Tapiola.

Știrea Ambasadorul UE la Chișinău sugerează moldovenilor să caute oportunităţi legale de a lucra în Europa a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org