Ambasadorul Marius Lazurca a participat la inaugurarea Centrului pentru Reformă în Sistemul Judecătoresc

35655Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a participat miercuri, 20 mai 2015, la inaugurarea Centrului pentru Reformă în Sistemul Judecătoresc, eveniment ce a avut loc la Institutul Naţional al Justiţiei.

Referitor la această inițiativă, Ambasadorul Marius Lazurca a declarat: Crearea acestui Centru este o inițiativă binevenită și utilă pentru sistemul judiciar. Funcționarea acestuia va eficientiza și va transparentiza atât procedura de punere în dezbatere publică a propunerilor de modificare a unor acte legislative ce vizează activitatea sistemului judecătoresc, cât și procesul decizional, mecanisme importante în reforma sistemului judiciar din Republica Moldova. De asemenea, un capitol ce nu trebuie neglijat în cadrul reformei sistemului judiciar îl constituie procedura de punere în aplicare a actelor normative sau a modificărilor aduse actelor normative deja existente.

La eveniment au participat oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, organizații neguvernamentale, juriști, cadre didactice, judecători, viitori magistrați și procurori.

Centrul pentru Reformă în Sistemul Judecătoresc, constituit la inițiativa unui grup de judecători, are ca scop accelerarea reformei în cadrul sistemului judecătoresc și sprijinirea eforturilor europene de modernizare a sistemului judiciar din Republica Moldova Moldova, informează un comunicat de presă al Ambasadei.