Ambasadorul Asif Chaudhry s-a întors în America

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Asif Chaudhry şi-a încheiat mandatul vineri, 22 iulie. Oficialul a avut o întâlnire cu premierul Vlad Filat, în cadrul căreia a promis că va susţine în continuare reformele începute de ţara noastră. SUA au oferit ţării noastre peste 2 milioane de dolari pentru reformarea sistemului judecătoresc. Diplomatul a promis că, până în 2015, suma va ajunge la aproape 9 milioane de dolari.

Pe final de mandat, preşedintele interimar Marian Lupu a semnat un decret prin care ambasadorului i-a fost conferit Ordinul de Onoare. Înalta distincţie a fost acordată în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-americane.

Ieri, Excelenţa sa a părăsit Republica Moldova. „Astăzi (luni, 26 iulie 2011), soţia mea Charla şi cu mine am spus La revedere Republicii Moldova şi vouă, dragii mei prieteni. Deşi plecăm cu inimile grele, vom lua cu noi amintirile celor trei ani pe care i-am petrecut. Moldova va rămâne dragă nouă şi abia aşteptăm oportunitatea de a ne întoarce pentru a ne bucura de faimoasa voastră ospitalitate. Mulţumesc tuturor pentru sprijin. La revedere şi cele mai bune urări!”, scrie pe pagina de facebook a Ambasadei SUA la Chişinău Domnul Ambasador şi doamna Chaudhry.

Asif Chaudhry a fost numit ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova în iulie 2008.

M. L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)