Ambasadoarea Marii Britanii, convocată la Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova

Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii la Chişinău, Lucy Joyce, a fost convocată astăzi, 19 iunie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova pentru a discuta despre vizita recentă la Londra a unor lideri din autoproclamata republică moldovenească nistreană, se menţionează într-un comunicat al acestui minister.

Şefa reprezentanţei diplomatice britanice a declarat că vizita celor de la Tiraspol la Londra a purtat un caracter privat, iar organizatorul vizitei a fost o asociație studențească specializată în organizarea de dezbateri pe subiect de interes academic. Aceasta a subliniat de asemenea că Ministerul de Externe al Marii Britanii a profitat de ocazie pentru a le comunica direct liderilor separatişti poziţia oficială a Guvernului britanic, potrivit căreia conflictul transnistrean trebuie soluționat cu respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu atribuirea unui statut special Transnistriei.

„Viceministrul de Externe, Lilian Darii, în cadrul ședinței, a atras atenția Ambasadei britanice asupra inoportunității unor astfel de acțiuni pe viitor, invocând în acest sens efectele negative generate de stereotipurile politice și rea-voința exponenților regimului de la Tiraspol”, se menţionează în acelaşi comunicat.

Viceministrul a mai subliniat că abuzurile și derapajele politice comise frecvent în ultimul timp de către liderii de la Tiraspol, care tind să folosească orice tribună pentru propagarea ideilor secesioniste și inducerea în eroare a opiniei publice. „Aceste acțiuni subminează eforturile întreprinse, cu sprijinul partenerilor internaționali, în vederea identificării unei soluții pentru conflictul transnistrean, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)