Ambasadoarea Austriei la Chişinău: „În timpul apropiat, va avea loc o întâlnire cu miză MARE la Viena pentru soluţionarea conflictului transnistrean”

„Austria intenționează să organizeze în timpul apropiat o întâlnire în formatul ‚5+2’, la Viena, care să se soldeze cu rezultate. Acest lucru a fost menționat de către OSCE-Chairperson-in-office, Sebastian Kurz, în timpul vizitei sale la Chișinău și Tiraspol, în februarie 2017”, a declarat în cadrul unui interviu pentru JURNAL de Chişinău Excelența Sa, Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger (foto).

„Datorită faptului că patru state ale Uniunii Europene dețin pe rând Președinția OSCE – Germania (2016), Austria (2017), Italia (2018) și Slovacia (2019) – atenția statelor UE pentru temele OSCE este acum foarte mare. Germania a reușit să readucă în 2016 în atenția opiniei publice mondiale conflictul transnistrean, aproape uitat. În timpul Președinției Germaniei, s-a stabilit clar așteptările comunității internaționale față de ambele părți. Datorită eforturilor comune ale părților implicate în soluționarea conflictului au fost înregistrat progrese reale”, a menţionat ambasadoarea.

„Astfel, bazându-se pe Declarația Consiliului Ministerial de la Hamburg din 2016, Austria intenționează să organizeze în timpul apropiat o întâlnire în formatul ‚5+2’, la Viena, care să se soldeze cu rezultate. Acest lucru a fost menționat de către „OSCE-Chairperson-in-office”, Sebastian Kurz, în timpul vizitei sale la Chișinău și Tiraspol, în februarie 2017”, a mai spus ea.

  • Pingback: România are nevoie de un minister al Reunificării - Românism()

  • Siegfried

    Da cine altul dacă nu al nostru premie, tot i-a bătut la cap pe cei diin UE despre conflictul transinistrian?!?!

  • Reformatorul

    Vocea lui Plahotniuc din timpul discursului la Washington si vocea lui filip de la NewYprc la adunarea ONU, se fac auzite la nivel mondial. Noi speram speram mult ca pe cale pacifista sa reintregim republica Moldova.