Ambasada Ucrainei la Chişinău: „Asistăm la acţiuni informaţionale antiucrainene în Moldova”

Foto: Nadea Roşcovanu // JURNAL de Chişinău

Ambasada Ucrainei la Chişinău a menţionat, pentru JURNAL de Chişinău, că „asistă la acţiuni complexe sistematice îndreptate spre înrăutăţirea relaţiilor Ucrainei cu vecinii săi. În special sunt înregistrate provocări de pe ambele părţi ale hotarului ucrainean cu Polonia, acţiuni informaţionale antiucrainene în Moldova. Este evident că există forţe externe pentru Ucraina şi Moldova interesate de acest lucru”. „Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, l-a asigurat pe omologul său moldovean Pavel Filip că construcţia noilor hidrocentrale pe Nistru, dacă va avea loc, va corespunde celor mai înalte standarde tehnologice”, se menţionează într-un răspuns al reprezentanţei diplomatice.

În R. Moldova au fost organizate săptămâna trecută o serie de manifestaţii împotriva intenţiei Ucrainei de a construi pe Nistru mai multe hidrocentrale. Solicitată să-şi exprime poziţia faţă de aceste acţiuni, Ambasada Ucrainei la Chişinău ne-a declarat: „Acţiunile de protest paşnice şi mitingurile sunt manifestări ale democraţiei, drept inalienabil al oamenilor să îşi exprime opiniile. Însă este neplăcut când acestea sunt folosite în alte scopuri, inclusiv politice. Asistăm acum la acţiuni complexe sistematice îndreptate spre înrăutăţirea relaţiilor Ucrainei cu vecinii săi. În special sunt înregistrate provocări de pe ambele părţi ale hotarului cu Polonia, acţiuni informaţionale antiucrainene în Moldova. Este evident că există forţe externe pentru Ucraina şi Moldova, care sunt interesate de acest lucru, pentru a ne dezbina şi a ne slăbi”.

„Premierul Ucrainei Vladimir Groisman l-a asigurat pe omologul său moldovean Pavel Filip că construcţia noilor hidrocentrale pe Nistru, dacă va avea loc, va corespunde celor mai înalte standarde tehnologice şi se va efectua după cercetări ecologice cu respectarea opiniilor experţilor internaţionali şi a societăţii civile”, se menţionează în răspunsul ambasadei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)