Ambasada SUA la Chişinău: Plahotniuc îl însoţeşte pe Calmîc

Plahotniuc

Prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc efectuează o vizită în SUA, având întrevederi cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat american. „Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a menţionat Victoria Nuland,  citată de  PDM . Nuland a anunţat de asemenea că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Potrivit comunicatului de presă al PD, Vlad Plahotniuc a transmis un mesaj din partea actualei coaliţii de guvernare legat de determinarea politică de a face reformele necesare în R. Moldova. „Vă transmit angajamentul meu total şi al majorităţii parlamentare de la Chişinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie ca R. Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele PDM se află într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic, în calitate de „coordonator al Consiliului Coaliţiei de Guvernare”. Solicitat de Unimedia, serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău a menționat că este la curent cu această vizită și că Plahotniuc a mers în calitate de membru al delegației condusă de ministrul Economiei, Octavian Calmîc.