Ambasada SUA la Chişinău: Plahotniuc îl însoţeşte pe Calmîc

Plahotniuc

Prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc efectuează o vizită în SUA, având întrevederi cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat american. „Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a menţionat Victoria Nuland,  citată de  PDM . Nuland a anunţat de asemenea că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Potrivit comunicatului de presă al PD, Vlad Plahotniuc a transmis un mesaj din partea actualei coaliţii de guvernare legat de determinarea politică de a face reformele necesare în R. Moldova. „Vă transmit angajamentul meu total şi al majorităţii parlamentare de la Chişinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie ca R. Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele PDM se află într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic, în calitate de „coordonator al Consiliului Coaliţiei de Guvernare”. Solicitat de Unimedia, serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău a menționat că este la curent cu această vizită și că Plahotniuc a mers în calitate de membru al delegației condusă de ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)