Ambasada SUA de la Chişinău începe procesarea vizelor pentru imigrare

Începând din 1 noiembrie 2010, Ambasada SUA la Chişinău va începe procesarea vizelor de imigrare pentru cetăţenii R. Moldova. Până acum, Ambasada SUA la Bucureşti a procesat vizele de imigrare pentru moldoveni.

De acum înainte, cetăţenii moldoveni vor putea solicita vize de imigrare din ţara lor, fără a fi nevoiţi să solicite o viză românească şi să călătorească la Bucureşti, transmite Romanian Global News, citând Ambasada SUA de la Bucureşti.

Procesul de imigrare începe atunci când un cetăţean american sau un angajator american depune o petiţie în favoarea rudei sau a angajatului său pentru stabilirea permanentă în SUA. Interviul pentru solicitarea vizei de imigrare este ultimul pas în acest proces. Odată ce viza de imigrare este aprobată, aceasta îi permite deţinătorului să călătorească în SUA şi să devină rezident permanent. Orice solicitant de viză de imigrare al cărui caz este în aşteptare la Ambasada SUA la Bucureşti poate solicita transferul cazului la Chişinău, trimiţând un e-mail la adresa VisasBucharest@state.gov.

Din toamna anului 2011, Ambasada SUA la Chişinău va procesa şi dosarele câştigătorilor loteriei anuale Diversity Visa (Loteria Vizelor). Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina de internet a ambasadei http://moldova.usembassy.gov/ sau adresa de e-mail a secţiei consulare chisinau-ca@state.gov.

The following two tabs change content below.