Amănunte uimitoare despre contrabanda de ţigări

FLAGRANT // Grănicerii R. Moldova, acuzaţi că îi sprijină pe contrabandiştii huşeni

Procesul în care patru huşeni, printre care şi un poliţist de frontieră, sunt judecaţi pentru contrabandă cu ţigări scoate la iveală amănunte uimitoare privind modul în care reuşeau să treacă ţigările peste Prut, scrie site-ul jurnal.md.

Poliţistul de frontieră Ovidiu Guşel a declarat în faţa instanţei că ţigările au fost trimise de pe malul stâng al Prutului de trei grăniceri moldoveni. În timp ce Guşel a încercat să arunce întreaga responsabilitate pe spatele celorlalţi contrabandişti. Aceştia din urmă îl acuză că el era cel care punea la punct detaliile transportului cu ţigări peste Prut, ei ajutând doar la vânzarea pe piaţa neagră.

Poliţistul de frontieră Ovidiu Guşel şi ceilalţi trei huşeni arestaţi, pe 18 mai, sub acuzaţia de contrabandă de ţigări, se acuză reciproc în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Huşi. În timp ce Guşel încearcă să pozeze complet nevinovat, declarând că a mers alături de ceilalţi trei inculpaţi pe malul Prutului doar pentru a-i putea turna superiorilor, cei din urmă susţin că, de fapt, poliţistul de frontieră a fost cel care a pus la cale transportul ilegal cu ţigări, lucru pe care l-ar mai fi făcut şi în trecut.
Poliţistul de frontieră Guşel a declarat că ţigările au fost trimise de pe malul celălalt al Prutului de trei grăniceri, într-o barcă pneumatică. „Transportul s-a făcut în dreptul Stâlpului de Frontieră 1176. Am observat pe malul moldovenesc al Prutului doi bărbaţi în ţinute de grăniceri şi atunci mi-am dat seama că Stan vorbea la telefon cu cei doi. Vorbea pe o cartelă Orange din Moldova, spunând că acestea nu pot fi ascultate.

Moldovenii au plecat pentru a aduce ţigările pe malul Prutului. După câtva timp, a apărut o dubă, din care au coborât trei persoane în ţinute de grăniceri, au scos din portbagaj o barcă pneumatică umflată şi am observat că era legată cu nişte sfori. Au încărcat în acea barcă nişte cutii cu ţigări. După ce s-au încărcat ţigările în barcă, Răşcanu şi Stan au tras barca la malul Prutului şi au început să descarce cutiile”, a spus acesta, dând vina pe complicii săi.

Potrivit obligaţiilor de serviciu, Guşel ar fi trebuit să-şi anunţe superiorii imediat ce a aflat de un eventual transport de ţigări şi nu după ce s-a produs acesta. În mod cert, el a apelat la această cale în speranţa că astfel nu va fi incriminat.

Serviciul de Grăniceri al Republicii Moldova nu a comentat deocamdată afirmaţiile poliţistului de frontieră din România.