Amanţii secreţi ai Elenei Ceauşescu

Fostul aghiotant al lui Ceauşescu dezvăluie picanterii din intimitatea cuplului Ceauşescu. „Elena mai trăia cu trei înalţi activişti”.

Nicolae Stan, generalul locotenent care a fost aghiotantul lui Nicolae Ceauşescu timp de 1.146 de zile, a oferit într-un interviu acordat cotidianului „Evenimentul zilei detalii inedite despre viața cuplului de dictatori. Nicolae Stan dezvăluie că Elena Ceaușescu a avut mai mulți amanți, printre care s-au numărat fizicianul Ioan Ursu, dar și un personaj din primul eșalon al nomenclaturii comuniste, securistul Nicolae Pleşiţă. Ioan Ursu, un fizician român, academician, coordonator al programului nuclear al României, membru PCR, ministru în guvernele comuniste. „La un moment dat, în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, Pleşiţă a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a declarat Stan pentru evz.ro.

Îl înşela la vila de la Olăneşti

Fostul aghiotant al lui Nicolae Ceauşescu susţine că Elena Ceuşescu a avut mai mulţi amanţi şi îl înşela pe „tovarăşu’” la vila de la Olăneşti a partidului. Elena Ceauşescu ar fi avut mai mulţi amanţi din conducerea superioară a PCR, spune generalul de securitate Nicolae Stan. „La un moment dat, Elena Ceauşescu m-a chemat şi mi-a dat o listă cu 179 de persoane din conducerea superioară a Partidului ca să le urmăresc. Să le pun tehnică în casă. Erau membri în conducerea superioară. Ea nu suporta în special soţiile demnitarilor. Dar era şi foarte curioasă despre ce fac aceşti oameni în patul lor. Avea boală pe Violeta Andrei. Ea nu putea să suporte pe nimeni în jurul lui Ceauşescu. I-a pus microfoane chiar şi în cabinetul lui. Pe una care venise de la APACA , promovată de Ceauşescu în CPEX, a trimis-o ambasador în Filipine. Eu i-am spus că nu mă subordonez decât tovarăşului. Atunci mi-a luat lista înapoi şi i-a dat-o lui Postelnicu. Mai târziu, m-a chemat Postelnicu şi mi-a spus să pornesc urmăririle”, declară Nicolae Stan, în acelaşi interviu.

Doi dintre amanţii Elenei Ceauşescu încă mai trăiesc

Elena Ceauşescu era o femeie rea de muscă, după cum se spune în popor. Soţia dictatorului iubea bărbaţii şi a avut nenumărate aventuri în perioada în care era căsătorită cu fostul dictator. Deşi „tovarăşa” nu se pricepea la nimic în afară de bârfă, apropiaţii spun că se băga în toate. Pasiunea pentru autorul lucrărilor sale ştiinţifice ar fi putut duce la divulgarea unor secrete. Dintre cei doi dictatori, Elena se detaşează clar. Faţă de Nicolae, ea trăia pentru a face rău. După ce i-a trecut în revistă iubiţii, generalul Nicolae Stan, care consideră că Ceauşescu a fost un mare patriot şi un om bun, care merită o statuie în faţa Casei Poporului, realizează câteva schiţe ce completează portretul unei femei diabolice. „El era cuminte. Ea a avut aventuri. Înainte să se mărite a fost cu nişte nemţi, iar după ce s-a căsătorit a trăit cu nişte tovarăşi din conducere. Întreţineau relaţii intime la Olăneşti. Nu ştiu dacă Ceauşescu ştia”, a declarat generalul locotenent (R) Nicolae Stan, fostul aghiotant al dictatorului. „Doi dintre amanţii Elenei Ceauşescu încă mai trăiesc, dar nu vreau să dau nume”, a spus fosta mână dreaptă a lui Ceauşescu.

Acuzată de genocid

Soţia lui Nicolae Ceauşescu a reuşit să se claseze în topul celor mai diabolice femei din lume fiind acuzată de genocid. Elena Ceauşescu este văzută drept cea care a eliminat pilulele contraceptive din sistemul sanitar, ceea ce a condus la o criză de amploare între anii 1970 şi 1980. Din ce în ce mai mulţi copii ajungeau în orfelinatele din ţară, unde erau crescuţi în condiţii inumane. De asemenea, în calitate de preşedinte al comisiei de sănătate, Elena Ceauşescu a refuzat să recunoască la nivel naţional cazurile de SIDA, astfel că au apărut din ce în ce mai mulţi bolnavi. Tot din ordinul ei au fost distruse biserici şi s-a impus raţia alimentară. A fost executată pentru crime împotriva umanităţii. A murit strigând „să ajungeţi în iad”.

Biografie

Elena Ceauşescu s-a născut la 7 ianuarie 1916 la Petreşti, Dâmboviţa. Provine dintr-o familie săracă, se mută cu fratele său la Bucureşti după absolvirea celor patru clase primare. În 1937 intră în rândurile Partidului Comunist din România, unde îl întâlneşte pe Nicolae Ceauşescu în 1939. Cei doi se căsătoresc în 1945. Până la alegerea lui Ceauşescu în funcţia de secretar general al PCR, Elena a ocupat posturi puţin importante. O dată cu ascensiunea soţului său, Elena a început să preia funcţii importante în aparatul de stat şi în conducerea Partidului Comunist. Din 1979, numele Elenei Ceauşescu este asociat „Cabinetului nr. 2”, devenind astfel a doua persoană în stat din punct de vedere al importanţei politice.

În ultima perioadă în care a ocupat funcţii politice, titlul său a fost prim-viceprim-ministru, creat special pentru ea. Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie cu teza de doctorat „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, despre care s-a spus că ar fi redactată de alţi savanţi şi susţinută în condiţii dubioase în decembrie 1967, deşi cunoştinţele ei în chimie se limitau doar la noţiuni elementare.

În 1974, Elena Ceauşescu a fost aleasă ca membru titular al Academiei Române. Imediat după 1989, conform unui articol din statutul Academiei Române care prevede că sunt excluşi toţi acei membri care au suferit condamnări penale, a fost exclusă din Academia Română. În timpul revoluţiei române din 1989 a fost condamnată la moarte şi executată, împreună cu soţul ei, Nicolae Ceauşescu. Cei doi au fost executaţi prin sentinţa Tribunalului Militar Excepţional înfiinţat printr-un decret al CFSN pe 24 decembrie 1989.

Înaintea execuţiei a afirmat, fiind pusă în faţă cu executarea separată a fiecăruia şi referindu-se la soţul ei: „Împreună am luptat, împreună murim!”

The following two tabs change content below.