Amanţi până la moarte

ŞOCANT // Un bărbat de 31 de ani şi amanta lui de 19 ani au fost găsiţi împuşcaţi într-un câmp de lângă Ialoveni

„Da, ei au fost amanţi”, a declarat soţia lui Valeriu Croitoru, care pe data de 10 septembrie a fost găsit ucis într-un câmp de lângă Ialoveni, alături de cadavrul unei tinere de 19 ani. Ambii au fost împuşcaţi mortal dintr-o armă de vânătoare. Poliţia care a descoperit corpurile neînsuflețite nu oferă alte detalii, pe când locuitorii din satul Temeleuţi, raionul Călăraşi, de unde sunt originare persoanele ucise, au dat frâu liber bârfelor. „Este un omor la comanda soţiei înşelate”, „Tânăra de 19 ani avea un prieten gelos care i-a urmărit pe amanţi şi i-a împuşcat”, „Au fost jefuiţi şi omorâţi de nişte bandiţi, asemenea cazuri fiind înregistrate deja la Ialoveni”, „Valeriu Croitoru a fost împuşcat pentru că avea nişte datorii de zeci de mii de euro” – acestea sunt doar câteva versiuni ale consătenilor victimelor, pe care procuratura municipală Chişinău, unde este anchetat cazul, urmează să le verifice.

Urmele infracţiunii

Un automobil roşu, abandonat cu uşile deschise, a atras atenţia echipajului de poliţie care, în dimineaţa zilei de 10 septembrie, patrula zona şoselei Chişinău-Ialoveni. Poliţiştii au descoperit cadavrul unui bărbat, împuşcat în spate şi în partea dreaptă a toracelui, precum şi corpul neînsufleţit al unei femei în care s-a tras, dintr-o armă de vânătoare, în regiunea pieptului. Tânăra era dezgolită, pantalonii şi sutienul acesteia fiind găsiţi la câţiva metri distanţă. Urme de glonte au fost găsite şi în portierele automobilului, iar unul din mânere era smuls din interior. De asemenea fereastra din partea şoferului era stricată. Din maşină lipsesc casetofonul şi telefonul mobil al bărbatului. Autopsia a stabilit că tânăra întreţinuse relaţii sexuale, însă nu se ştie deocamdată cu cine şi dacă a fost un act intim benevol sau a fost violată.

Bărbatul s-a dovedit a fi Valeriu Croitoru, soţia căruia, Nina Croitoru, încă la 6 septembrie a depus o cerere la poliţie în care a semnalat dispariţia soţului. Pentru că trupurile celor doi erau muşcate de câine, se presupune că omorul a avut loc cu vreo câteva zile înainte de a fi găsite de poliţişti.

Dădaca soţului

Mama tinerei găsită împuşcată în piept susţine că fiica ei Mariana era dădaca celor doi copii ai soţilor Croitoru, însă, din cauza că nu se prea împăca cu soţia lui Valeriu, de zece luni nu mai lucra acolo. „Nu e adevărat! Ea nu a fost dădacă pentru copiii mei. Din milă, am luat-o să stea la noi. A stat doi ani pe capul meu. Un an cât am trăit la Temeleuţi şi apoi încă un an la Chişinău, când ne-am mutat cu traiul în apartamentul părinţilor mei. Mariana îmi povestea cu lacrimi în ochi că nu se împacă cu rudele din sat, că ele îşi bat joc de ea. Eu am jelit-o, dar ea s-a folosit de bunătatea mea şi a făcut tot posibilul ca să pornească împotriva mea soţul şi copiii”, ne-a povestit Nina Croitoru.

Văduva spune că nu va uita niciodată acea zi când a venit acasă şi l-a găsit pe soţul său beat dormind alături de Mariana, care sta în pielea goală în braţele lui. „Eu l-am iertat. Iar pe Mariana am rugat-o să nu mai păşească pragul casei mele”. Nina spune că fata nu a lăsat-o în pace, o suna sistematic şi îi spunea că Valeriu trebuie să fie cu ea. „Chiar şi duminică ea l-a sunat pe soţ şi i-a spus că vrea să se întâlnească cu copiii mei. Mariana făcea tot posibilul ca soţul meu să mă lepede, să ia copiii şi să trăiască cu ea.”

Nina spune că nu ştie ce va face pe viitor, ea a rămas singură să crească doi copii de doar patru şi doi ani şi jumătate. Valeriu era unicul băiat în familie, având încă trei surori. Vecinii îl caracterizează ca fiind un „băiat tare de treabă, care era mereu vesel şi iubea foarte mult copiii”.

Părinţii Marianei sunt şi ei distruşi că trebuie să-şi înmormânteze fiica de doar 19 ani. „Ea a făcut atâta bine oamenilor”, ne-a spus îndurerată Alexandra Jumbei, mama Marianei.

Valeriu şi Mariana vor fi înmormântaţi în satul de baştină.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.