Alţi doi complici în cazul delapidărilor de la „Chişinău-Gaz”

Elena Bejan, fosta adjunctă a contabilului-şef la „Chişinău-Gaz”, acuzată de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, va mai sta 20 de zile în arestare preventivă. „Am cerut prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile, judecătorul a luat decizia dată”, a declarat pentru JURNAL Alexandru Casir, procurorul care investighează cazul. Acesta a mai menţionat că instanţa de judecată a prelungit cu 30 de zile arestarea inginerului şef pentru Protecţia Securităţii, care figurează în acest dosar în calitate de compice.

Cel de-al treilea complice, un tânăr de 25 de ani, este cercetat în stare de libertate. „Alte două persoane care au activat la «Chişinău-Gaz» au fost acuzate de complicitate şi sunt cercetate, de asemenea, în stare de libertate”, a comunicat Casir.

Amintim că în mai curent, Agenţia pentru Reglementare în Energetică a anunţat că a descoperit o reţea frauduloasă în cadrul Întreprinderii „Chişinău-Gaz” care a provocat statului un prejudiciu de 24 milioane de lei. Experţii economici însă susţin că cifra s-ar putea ridica la sute de milioane de lei.

Potrivit procurorilor, Elena Bejan, fosta adjunctă a contabilului şef, prima persoană recunoscută vinovată de această schemă frauduloasă, şi-a recunoscut parţial vina. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 15 ani de închisoare.

M.L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)