Aliona, vândută la licitaţie

PROXENETISM // Şi-a vândut prietena pentru 1000 de euro

Aliona a crescut alături de fratele ei mai mare într-o familie de oameni înstăriţi din nordul republicii. La 14 ani, era domnişoară în toată firea: frumoasă, ochi albaştri, picioare lungi, sâni mari, părul de culoarea spicului de grâu.

Vasile, cel mai chipeş flăcău din sat, avea pe atunci aproape 30 de ani. Frumuseţea inocentă a Alionei l-a pus pe jar. Într-o zi, când fata se întorcea de la şcoală, i-a sărit în cale, atingând-o uşor de mână. În altă zi, au mers împreună până la iazul din marginea satului, vorbind despre câte în lună şi în stele, iar într-un amurg flăcăul i-a pecetluit pe buze primul sărut. În scurt timp, cei doi au descoperit că se potrivesc de minune, dând astfel viaţă unei tulburătoare poveşti de dragoste.

„N-o să fii fericită cu el, draga mamei”

Învăţătorii şi părinţii se opuneau acestei relaţii pentru că Vasile avea antecedente penale. Mama îi repeta într-una: „Îmi spune inima că n-o să fii fericită cu el, draga mamei. Chiar nu înţelegi că nu e băiat de viaţă! Ce, nu ştii din ce familie provine? Taică-său e închis pentru că a făcut moarte de om, maică-sa e mai mult prin baruri, iar el s-a înhăitat cu nişte bandiţi. Şi-apoi e mai mare cu 15 ani decât tine”.

Nebună de dragoste, fetei îi păsa puţin ce spune satul, ce zic părinţii. „Mai bine mor decât să mă despart de Vasile!” Acesta era răspunsul ei, era gata să facă orice îi spunea flăcăul. Adesea era martoră la discuţii în care se puneau la cale tot felul de furturi.

Când încerca să-i oprească, Vasile o pişca de fese până o învineţea, apoi o strângea la piept, dându-i din deget: „Nimănui, niciun cuvânt, păpuşico! Ai înţeles?” „Înţeles, dragul meu, înţeles.”

Către sfârşitul ultimului an şcolar 1995–1996, Aliona, împotriva voinţei părinţilor, a fugit cu Vasile la Moscova, fără a susţine examenele de absolvire a şcolii. În sat s-a mai şuşotit despre această întâmplare, părinţilor nu le-a rămas decât să numere zilele printre lacrimi.

De la idilă la proxenetism

N-a trecut nici jumătate de an de şedere în capitala Rusiei că, într-o zi, Vasile i-a spus iubitei: „La Moscova se câştigă bine, dar la Paris, şi mai bine. Hai să plecăm de aici, draga mea! Am pus deja totul la cale. Mai întâi, vei pleca tu cu nişte prieteni de-ai mei, iar peste două săptămâni, voi veni şi eu. O să lucrezi la un supermarket”. Cu o prefăcătorie, a îmbrăţişat-o, a sfătuit-o să-şi pună într-un rucsac doar strictul necesar, restul bagajului i-a spus că îl va aduce el.

Noaptea nu prevestea nimic rău. S-au iubit cu patimă, aşa încât la un moment dat Aliona n-a ezitat şi l-a întrebat: „Ce-i cu tine, de ce mă săruţi aşa de parcă ţi-ai lua rămas bun de la mine?”. „O să-mi fie tare dor de tine în aceste două săptămâni”, i-a fost răspunsul.

A doua zi, dis-de-dimineaţă, a dus-o la un hotel dintr-o suburbie a Moscovei unde mai erau două tinere – una din Ucraina şi cealaltă din Rusia. Vasile a sărutat-o cu foc şi a dat-o pe mâna  „prietenilor”.

Nici ea, nici consoartele de suferinţă nu ştiau că au fost vândute şi că merg, nu în Franţa, ci în Irlanda, unde urma să se facă târgul.

„Domnilor, licitaţia a început!”

Dublinul le-a fascinat. „Doamne ce frumos e Parisul! Ce natură ademenitoare!”, au exclamat fetele convinse că au aterizat în capitala Franţei. „Frumos, frumos!”, au răspuns însoţitorii şi le-au dus cu o maşină, cu volanul în partea dreaptă, în alt oraş – Cork, unde s-au oprit la un salon de frumuseţe. Aici, fetele au fost servite cu o cafea cu whiskey, numită irish coffee, apoi, conduse în camere separate.

După ce au făcut baie, au mers  la un cabinet medical. Acolo li s-a făcut mai multe analize, inclusiv testul HIV, li s-a măsurat înălţimea, gleznele, talia, bustul. A doua zi, fetele, machiate frumos, îmbrăcate numai în costum de baie, au mers într-o sală în care le aşteptau mai mulţi bărbaţi de diferite vârste. Unul dintre aceştia, de vreo doi metri, a anunţat în engleză: „Domnilor, licitaţia a început!”.

Aliona a fost rugată să facă un pas înainte în timp ce domnul a bătut cu ciocănaşul în masă şi a rostit: „Domnişoara Aliona, 18 ani, blondă de la naştere, ochi albaştri, buze senzuale, înălţimea – 180 cm, talia – 67 cm, bustul – 90 cm. Începem licitaţia de la 5 000 de euro”. Bărbaţii au prins a se agita. Cineva a rostit 5500, altcineva – 10000, al treilea – 15000. Bărbatul înalt a bătut cu ciocanul şi a anunţat că Aliona a fost vândută lui Charles D. cu 15000 de euro.

Abia atunci fetele au înţeles unde au ajuns. Aliona a început a plânge în hohote, iar Charles D. – un bărbat de aproape 50 de ani – s-a apropiat, a mângâiat-o pe cap, a apucat-o uşurel de braţ şi a condus-o în cameră.

La Vila lui Charles

În aceeaşi zi, Aliona a plecat cu bărbatul necunoscut la una din vilele acestuia. De frică, biata fată a tremurat tot drumul, rostind mereu în gând: „Doamne, ajută-mă!”. Nu ştia ce o aşteaptă. Când a păşit pragul luxoasei vile, şi-a făcut semnul crucii şi a rostit cu voce tare: „Facă-se voia ta, Doamne!”.

Seara, bărbatul a condus-o într-un dormitor elegant. Aliona s-a aşezat pe marginea patului şi îşi imagina cu groază cum o să fie violată. Îi treceau prin cap tot felul de gânduri. Urâtul însă nu s-a dezlănţuit. Spre marea ei mirare, Charles a mângâiat-o părinteşte pe cap, i-a arătat perna, i-a spus noapte bună şi a ieşit din cameră.

A doua zi, s-a comportat la fel de drăguţ. Îi vorbea cu blândeţe, că nu o să-i facă niciun rău. Chiar dacă învăţase engleza la şcoală, Aliona înţelegea foarte puţin din vorbele lui Charles. Îi venea greu să se exprime. După o săptămână, a prins a-l înţelege mai bine. El îi repeta mereu că e foarte frumoasă, că, pe lângă irlandezele  roşcate şi pistruiate, e o adevărată prinţesă.

De la o zi la alta, Charles devenea pentru ea tot mai simpatic. În ziua când acesta i-a spus că fostul ei iubit a vândut-o pentru 1000 de euro, a plâns cu capul pe umărul lui. Din acea zi, s-a simţit cu adevărat soţia lui.

Charles

„Despre Charles se vorbeşte cu respect în toată provincia”, mi-a spus cu mândrie Aliona. „E un om de afaceri cu proprietăţi în Irlanda şi în Anglia. Visul lui dintotdeauna a fost de a avea o femeie frumoasă. La vremea acelei licitaţii era divorţat, copii nu avea. Când m-a văzut, era gata să dea o sumă fantastică ca să fiu a lui. Pare straniu, dar licitaţia a fost într-un ceas bun pentru amândoi”.

În loc de epilog

Au trecut 14 ani de atunci. Aliona a născut trei fii, cel mai mare fiind al lui Vasile despre care nu mai ştie nimic şi nici nu vrea să ştie. Îl iubeşte pe Charles şi e fericită alături de el. Vara trecută şi-au cumpărat un apartament în Chişinău. Charles e dispus, la bătrâneţe, să vină să locuiască în Moldova. Îi place foarte mult soarele nostru generos.

Nina Neculce

The following two tabs change content below.
Nina Neculce

Nina Neculce