Alina Bârlădeanu, Michelle Marie Pfeiffer de Moldova

SHOWBIZ // Urmăresc un scop ca mai apoi acesta să mă urmărească pe mine

Americanii se laudă cu staruri din lumea filmului, muzicii şi modei, însă nici Republica Moldova nu se lasă mai prejos. Avem destui oameni frumoşi şi talentaţi. Un exemplu demn de toată admiraţia este Alina Bârlădeanu care face furori în lumea modellingului internaţional.

Alina seamănă foarte mult cu actriţa americană Michelle Marie Pfeiffer, spune că i se spune des acest lucru:Prima dată mi s-a spus că seamăn cu ea pe la 16 ani, nu ştiam de actriţa asta, am căutat-o şi am găsit similarităţi între chipurile noastre”.

Frumoasă, înaltă, inteligentă şi plină de viaţă, aşa am cunoscut-o pe Alina pe băncile facultăţii, atunci nimeni nu-şi închipuia că, peste câţiva ani, Alina va ajunge un model renumit în lumea modellingului internaţional. Alina are 26 de ani şi este din Chişinău. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova, este fostă solistă a Ansamblului „Opincuţa”.

Deşi nu mai cochetează cu muzica, îşi doreşte nespus de mult să înveţe să cânte profesionist şi chiar să înregistreze o piesă. Numele Alina Bârlădeanu nu vă sună cunoscut, însă „Prada”, „Givenchy”, „Sonia Rykiel” sau „Kenzo”, la sigur.

Vă aducem la cunoştinţă că protagonista noastră a prezentat pentru fiecare din aceste branduri. Alina şi-a făcut debutul în lumea modei mai târziu decât alte fete, la vârsta de 21 de ani, iar lumea modei a primit-o cu braţele deschise.

„Moda e o familie mare şi complexă. Nu poţi şti cu exactitate când vei debuta şi când te vei retrage. Se crede că trebuie să începi de la 12–13 ani şi să te retragi cam pe la 28–30 de ani”, spune Alina.

„Am învăţat ce înseamnă să ai răbdare de fier şi să cauţi perfecţiune în fiecare mişcare”

Alina este de cinci ani în domeniul modei, în care a făcut în mare parte editoriale pentru reviste cu renume pe piaţa mediatică. Primul său job a fost un show pregătit de Irina Schrotter. Îşi aminteşte cu emoţii când călca pe iarbă pe nişte tocuri de vreo zece centimetri, de abia le stăpânea. În toţi aceşti ani, Alina a lucrat cu fotografi renumiţi de la care a învăţat multe lucruri. „Am lucrat cu fotografi ca Sune Czajkowski („Marie Claire”, Italia), Mikael Schulz, fotograf suedez, de la care am învăţat ce înseamnă să ai răbdare de fier şi să cauţi perfecţiune în fiecare mişcare, chiar şi un deget trebuie dresat ca să arate frumos, ce trebuie să faci ca să iasă look-ul perfect”, menţionează Alina.

A colaborat cu „Prada”, „Givenchy”, „Kenzo”, „Sonia Rykel” şi de fiecare dată a avut emoţii diferite.M-am simţit bine pe tocurile creative «Prada», deşi mai mult de cinci minute nu rezistam să merg pe ele, pe platformele mari, comode «Sonia Rykiel», creativitatea «Givenchy» şi cromatica colecţiei «Kenzo»”, ne spune zâmbind Alina.

De la modelling la publicitate

Alina a revenit la Chişinău după lungi turnee în diferite ţări şi vrea să înceapă o nouă etapă în viaţa sa, revine la vechea pasiune, publicitatea. „Ce poate fi mai frumos decât să faci ceea ce îţi place. De abia am intrat în familia publicităţii şi aştept să mă surprind pe mine însămi. O fi publicitatea adevărul frumos spus, dar e şi acesta un meşteşug care nu se bazează doar pe un joc de cuvinte după care cumpărătorul reacţionează imediat. Acest lucru nu e interesant şi provocator pentru mine”, declară Alina.

În ce priveşte lumea modellingului, este posibil să mai cocheteze, retrăind din nou „drama” frumoasă a modei. Cert este că Alina vrea acum să fie un om al publicităţii, cu toate că o să-i fie dor de acel spirit rebel din faţa camerelor.

La capitolul bărbaţi şi relaţii amoroase, Alina are o filozofie aparte despre toate aceste lucruri. „Bărbaţii ne ajută să ne amintim că suntem femei, ne ajută să conştientizăm că trebuie să ne iubim pentru a fi iubite de ei. Fiecare bărbat din viaţa mea are dreptul de a fi considerat important prin ceea ce aduc şi iau de la mine, pleacă şi apoi se întorc, urmăresc un scop ca mai apoi acesta să mă urmărească pe mine, fie el prieten, amic, iubit, potenţial soţ”, menţionează Alina.

Michelle Marie Pfeiffer

Michelle Pfeiffer s-a născut pe 29 aprilie 1957, în Santa Ana, California. Are un frate mai mare şi două surori mai mici (Dedee şi Lori). Michelle a simţit încă de mică „gustul” celebrităţii, atunci când devine miss Orange County şi mai târziu, Miss Los Angeles. A absolvit, în 1967, liceul „Fountain Valley”. Şi-a continuat studiile la Colegiul „Golden West” timp de un an pentru a deveni reporter.

Despre adevărata sa chemare – actoria – şi-a dat seama când lucra la un supermarket din sudul Californiei. Actriţa a câștigat premiile „Globul de Aur” și „BAFTA”, fiind nominalizată şi la premiile „Oscar”.

În cei 25 de ani de carieră, a jucat în filme ca „Scarface”, „The Fabulous Baker Boys”, „Batman Returns”, „One Fine Day”, „Dangerous Minds”, „Eu sunt Sam”, „What Lies Beneath”, „Hairspray”, „Stardust” și „Grease 2”.

Carolina CHIRILESCU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michelle Pfeiffer

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)