Alimentele care îmbunătăţesc viaţa sexuală

Alimentaţia neadecvată, bogată în grăsimi, abuzul de băuturi alcoolice şi ţigările ne influenţează în mod negativ viaţa sexuală, susţin specialiştii în nutriţie.

Potrivit medicilor nutriţionişti, alcoolul rafinat, fumatul intensiv şi ceaiurile relaxante cu efect sedativ trebuie evitate înainte de o partidă de sex, deoarece scad libidoul şi provoacă somnolenţă. „Alcoolul rafinat, consumat chiar şi în cantitate redusă, respectiv 50 de mililitri, indiferent de tipul lui, pe lângă starea de moleşeală, provoacă senzaţia de disconfort”, explică medicii. De asemenea, persoanele care abuzează de alcool au probleme în atingerea orgasmului, deoarece aceste băuturi stimulează puternic centrii nervoşi din organism. Ţigările scad şi ele dorinţa sexuală. Persoanele care fac abuz de ţigări, respectiv fumează peste 15 ţigări pe zi, nu mai au dorinţa de a mai întreţine raporturi intime cu partenerul pentru că circulaţia sanguină scade, la fel şi libidoul.

Bananele cresc numărul hormonilor sexuali din organism

Medicul Alin Popescu propune soluţii la îndemâna oricui, pentru a stimula dorinţa sexuală. „Ardeiul iute creşte circulaţia sângelui şi stimulează sistemul nervos, astfel încât, dacă-l mănâncă în câteva momente, partenerii se vor simţi gata de acţiune”, spune nutriţionistul Popescu.

Pe lista alimentelor benefice vieţii sexuale se află şi şofranul, condiment care intensifică funcţiile senzoriale ale organismului. Astfel, corpul va tresări la fiecare atingere tandră a partenerului, susţin nutriţioniştii. Rodiile sunt bogate în antioxidanţi care îmbunătăţesc circulaţia sângelui către toate organele, inclusiv către cele genitale. Sparanghelul este bogat în vitamina E, astfel că acesta stimulează producţia de hormoni sexuali în organism.

În acelaşi timp, pe lista alimentelor care stimulează pofta de sex se numără şi bananele, datorită conţinutului crescut de potasiu, un nutrient esenţial pentru forţa muşchilor. „Bananele ajută ca, în timpul orgasmului, contracţiile să fie mai intense şi astfel plăcerea va spori”, spune dr. Alin Popescu. Mai mult, aceste fructe au un conţinut ridicat de vitamina B, care duce la creşterea hormonilor sexuali din organism.

Fisticul joacă şi el un rol benefic pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale, deoarece, potrivit specialiştilor, asigură corpului aportul de grăsimi monosaturate, zinc şi alţi nutrienţi, care influenţează în mod benefic viaţa sexuală.

Alimentele bogate în fitoestrogeni stimulează impulsurile sexuale. Aceşti hormoni vegetali se găsesc în seminţe de in, de floarea-soarelui, de dovleac şi mac, dar şi în cerealele integrale, printre care secara, orzul, ovăzul şi grâul. Şi soia conţine fitoestrogeni, însă, în privinţa acesteia, studiile de specialitate au demonstrat că influenţează negativ viaţa sexuală, deoarece scade libidoul.