Alianţa Statului pe Loc // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre noua denumire a legii antidiscriminare – legea şanselor egale. Unii spuneau că nu denumirea contează, ci conţinutul. Alţii – că la noi nu contează nici denumirea, nici conţinutul, căci oricum legile nu funcţionează, decât în cazuri excepţionale care confirmă regula.

Dar ce va da schimbarea denumirii, dacă conţinutul rămâne acelaşi? – se întrebă sanitara Vera. Cum ce va da? O să fie ca şi cum altă lege, ca şi cum n-a ieşit nici pe-a lui Filat, nici pe-a lui Lupu şi Ghimpu, e ca şi cum se ţine cont de ceea ce spune biserica, pe de o parte, iar, pe de altă parte, îndeplinim condiţiile UE, şi lupul sătul, şi oaia întreagă, împăcăm capra şi varza. Este o idee genială ca formă şi ca conţinut, spuse Cozonac. Nu trebuie să ne grăbim cu legea antidiscriminare! Noi trebuie să rămânem la sexul nostru tradiţional, fiindcă-i mai de nădejde, spuse moş Dumitru. Categoric, nu trebuie să ne grăbim. Legea antidiscriminare este superfluă, homosexualismul este nonconform cu cultura noastră ortodoxă! – spunea la televizor Marian Lupu. Dacă nu trebuie să ne grăbim cu legea antidiscriminare, asta înseamnă să nu ne grăbim cu ridicarea vizelor şi cu integrarea europeană. Denumirea Alianţei va trebui schimbată, căci nu corespunde realităţii, interveni Scurtoi. Noi avem probleme demografice. Dacă le dăm drepturi homosexualilor, nu mărim populaţia. Ce folos că o să intrăm în UE, dar fără populaţie? – se întrebă retoric sanitara Vera. Să nu fim prostuţi, UE pune în faţa noastră condiţii insurmontabile, pe care dacă le vom îndeplini, vor apărea altele noi, şi mai insurmontabile, spunea Lupu la televizor. Dacă se va continua cu acest joc de-a integrarea europeană, va trebui și eu să iau niște decizii, pentru că de dragul unor funcţii, fără a putea aduce oamenilor ce le-am promis, eu nu mă voi ține de funcție, răspundea Filat pe alt canal. Nu vrei, te-ai dus, nu ţinem pe nimeni cu de-a sila! – replică Lupu pe toate canalele. Eu nu sunt eurosceptic, sunt eurorealist, nu cred că noi vom fi admişi într-un viitor previzibil în UE, preciză el. Dacă Lupu nu crede că vom fi admişi în UE, atunci de ce să se numească Alianţa pentru Integrare Europeană? Lasă să se numească Alianţa pentru Bătutul Pasului pe Loc ori Alianţa pentru Integrare Eurasiatică, propuse Cozonac.

Acuma stau şi mă gândesc: poate într-adevăr alianţa ar trebui să-şi schimbe numele din AIE în AIEU, pentru integrarea eurasiatică, şi atunci ne-am mişca în direcţia opusă celei declarate, adică spre Uniunea Europeană.

 

Al vostru alcibiad, pelopones, fliugherman, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga