Alexandru Slusari: „Principalul obstacol în construcția unei coaliții este Igor Nicolaevici Dodon”

Reprezentanții Blocului ACUM, Igor Grosu și Alexandru Slusari, au declarat după întrevederea cu președintele Igor Dodon că pledează pentru același guvern în frunte cu Maia Sandu. Totodată, cei doi au recunoscut imposibilitatea formării unei noi alianțe cu socialiștii din cauza șefului statului, care este „un factor destabilizator”.  

„Președinția, de aici se pornesc toate… Pe parcursul acestor cinci luni, am văzut o încercare camuflată de a prelua instituțiile statului. Blocul ACUM nu poate fi un paravan în spatele căruia să se întâmple acest lucru”, a afirmat deputatul Igor Grosu, secretar general PAS.

Parlamentarul a subliniat că unul dintre obiectivele Guvernului Maia Sandu a fost scoaterea din captivitate a instituțiilor de reglementare, acuzândul-l pe Igor Dodon ar vrea să preia „aceste scheme”.

La rândul său, deputatul Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA, a menționat că coaliția dintre PSRM și Blocul ACUM ar fi avut o durată scurtă, deoarece însuși Dodon a recunoscut că dacă nu ar fi fost problema procurorului general, ar fi apărut alta.

„El se pregătește tot mai mult pentru alegerile prezidențiale. Aici este cea mai mare problemă. Nu este în PSRM problema… Principalul obstacol în construcția unei coaliții este Igor Nicolaevici Dodon”, a relevat parlamentarul.

În același timp, Slusari a menționat că nu vede posibilitatea unei coaliții cu PDM din cauza că această formațiune „nu a trecut printr-un proces de purificare”.

„Cum să faci alianță cu cei implicați în furtul miliardului?!”, a întrebat vicepreședintele legislativului.

The following two tabs change content below.