Alexandru Braşoveanu: „Piesele pentru Eurovision sunt foarte proaste”

SCANDAL // Unii concurenţi care au interpretat piese semnate de Alexandru Braşoveanu şi care nu au acces în finală se consideră victime ale unui conflict tacit dintre acesta şi juriu

„Nu am nimic cu juriul, cu unii membri sunt chiar în relaţii ok, cred că nu e problema în piesele mele, dar în concurenţi.” Alexandru Braşoveanu a devenit cunoscut în 2007. Este autorul piesei „Fight”cu care Natalia Barbu s-a clasat pe locul 10 la Eurovision 2007, găzduit de Finlanda. A fost desemnat atunci cel mai tânăr şi cel mai scump compozitor din Republica Moldova.

Tânărul compozitor Alexandru Braşoveanu a compus şi în acest an piese pentru câţiva interpreţi care şi-au încercat norocul la selecţia naţională a Eurovisionului. Însă, ghinion, câţiva dintre aceştia nu au ajuns în finală. Interpreţii sunt foarte supăraţi pe juriu şi au depus cererile de contestare. Printre aceştia se numără Ionel Istrati, Elena Kondoraki, Dyma, Danu Boian; ultimii trei au participat la concursul tv „Fabrica de staruri”. Rezultatele contestării vor fi date publicităţii la sfârşitul săptămânii.

„Pentru Eurovision e nevoie de un juriu mai tânăr”

„Concursul Eurovision necesită un juriu mai tânăr, un juriu care se pricepe într-adevăr la muzică. Nu vreau să supăr pe nimeni, însă unii membri ai acestuia sunt de modă veche.

De exemplu, Anatol Chiriac, anul trecut, a notat doar cu 0,2 şi 3 puncte toate piesele mele, şi nu înţeleg de ce. Eurovision nu este un concurs al folclorului. Da, el este profesionist, dar în alt domeniu. Am avut impresia că nu a fost selecţia pentru Eurovision, dar pentru „Două inimi gemene”. Piesele care au trecut în finală sunt foarte proaste, din cele 60 au selectat 25, cele mai proaste.

Pot spune că cinci piese sunt bune, două – bunişoare, iar 18 n-au ce căuta în general la un asemenea concurs. Piesele care le-am scris pentru interpreţii ce nu au trecut în finală sunt bune, însă cred că aceştia nu s-au prezentat bine live. Se ştie că am colaborat şi cu Pasha Parfeni care a acces în finală, are voce foarte bună. Sunt dezamăgit de cele întâmplate, dar aşteptăm rezulatele contestărilor”, ne spune tânărul compozitor.

„Nu a trecut deoarece este scrisă de Alex Braşoveanu”

„Piesa Hot Girl este ultima, a 12-a, din primul meu album, Single Collection, pe care o să-l lansez în curând, nu a fost compusă special pentru Eurovision 2011. Am fost şocat că nu a trecut, deoarece am cântat live bine. Dacă utilajul ar fi fost bun şi ar fi permis să dăm negativul mai tare, dacă nu aş fi avut senzaţia că aş cânta acapella, la sigur că aş fi cântat mai bine. Nu a trecut deoarece, cred, a fost scrisă de Alex Braşoveanu. E primul an când nicio piesă de-a lui nu a trecut în finală, în timp ce în afara concursului sunt printre primele. Mai mult de jumătate din piese care au participat la concurs nu sunt de calitate, nu corespund standardelor Eurovision, păcat că anul acesta au procedat astfel, multe piese bune nu au trecut!”, ne spune Ionel Istrati.

„Braşoveanu este un compozitor talentat”

Elena Kondoraki, o tânără interpretă care s-a prezentat la concurs tot cu o piesă semnată de Alexandru Braşoveanu, nu se găseşte printre cei 25 de finalişti. „Cred că e un boicot, Alex e un compozitor foarte talentat, care scrie piese foarte bune. Sincer, nu m-am aşteptat să fie aşa. Juriul este de părerea că foştii participanţi la „Fabrica de staruri” nu pot cânta live, însă nu este adevărat.

Eu şi Ionel Istrati am participat la multe concursuri internaţionale şi am luat premii mari, şi acolo s-a cântat live, şi juriul ne-a apreciat. Sunt conştientă că nu poţi fi pe placul oricui, dar asta e”, spune interpreta.

Aura: „Nu avem nimic cu Alexandru Braşoveanu”

„Nu avem nimic cu Alex, sincer, nici nu ştiam care sunt piesele semnate de el, am aflat acum. Pot răspunde doar de mine, în rest, nu ştiu cum au votat colegii mei, deoarece este un vot secret şi nu pot spune cine a dat note mici pieselor sale. A contat foarte mult cum s-au prezentat participanţii live. Mie îmi pare rău că nu au acces în finală, îmi pare rău şi de Ionel Istrati, el a cântat bine”, ne spune Aura, membră a juriului.

Katrina a fost eliminată din concurs, în locul ei va fi selectat unul din următorii trei participanţi care au acumulat cele mai multe voturi.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)