ALEGERI 2019 // Incidente electorale la Băcioi și Pașcani

Boris Volosatîi, candidat independent în Circumscripția 33, mun. Chișinău, la alegerile parlamentare din februarie curent, și un aderent al blocului ACUM au fost agresați în aceste zile de către reprezentanți ai altor formațiuni politice. Cazurile au avut loc la Băcioi, mun. Chișinău, și la Pașcani, raionul Criuleni.

Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, candidat independent în Circumscripția uninominală 33, mun. Chișinău, a anunțat că a fost agresat fizic, la 6 februarie, în comuna Băcioi de către reprezentanți ai PDM. Ulterior, site-ul deschide.md a publicat o știre în care menționează că directorul liceului „Gheorghe Asachi” din capitală ar fi fost atacat de un simpatizant socialist, și nu democrat.

„Candidatul independent Boris Volosatîi, însoțit de câțiva simpatizanți de-ai săi, se afla în centrul localității Băcioi când un automobil marca Jeep, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare C JP 505, având la bord două persoane de sex masculin, a staționat în preajmă.”

„Cele două persoane au coborât și au proferat amenințări. Acestea s-au apropiat de Boris Volosatîi și simpatizanții săi, supunându-i agresiunii fizice. Loviturile aplicate profesionist au fost însoțite de amenințarea cu moartea. Unul dintre martorii la incident a reușit să capteze câteva imagini cu telefonul mobil”, a anunțat biroul de presă al candidatului Volosatîi.

Site-ul deschide.md a publicat ieri carnetul de membru al PSRM al persoanei care l-ar fi agresat pe Volosatîi, numele acesteia fiind Ivan Ursu.

Luni, 4 februarie curent, un aderent al blocul electoral ACUM din comuna Pașcani, Vladimir Spânu, a afirmat că a fost agresat verbal de către primarul acestei localități, Vasile Gârbea, membru al PD, în timp ce distribuia pliante.

De cealaltă parte, primarul localității a declarat: „Nu l-am agresat, am păstrat distanța față de această persoană. Este o persoană în vârstă, nu pot să îl agresez. Știu că există o plângere la poliție pe numele meu. Poliția va stabili dacă a fost agresat sau nu. Spânu este o persoană foarte agresivă, care s-a certat cu toți vecinii”, a opinat primarul.

La rândul său, Spânu ne-a spus că nu are probleme cu vecinii: „Sunt originar din Măgdăcești. Am lucrat toată viața inginer mecanic, lumea mă cunoaște. Mă miră aberațiile spuse de primar la adresa mea”.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)