Alegeri 2016 // PPDA pune la îndoială legalitatea semnăturilor colectate pentru candidatul PDM

alegeriNadea Roscovanu Photography

Foto: Nadea Roşcovanu

Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA) a adresat o sesizare către OSCE, CEC, Promo-Lex, organizaţiile internaţionale şi ambasadele străine acreditate la Chişinău, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, dar şi presa independentă în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării privind practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PDM la alegerile prezidenţiale.

„Cetăţenii ne anunţă că structurile de stat au obligat propriii angajaţi să semneze listele de prescripţie, fiind şantajaţi că vor pierde locul de muncă. Aceste practici au fost folosite de Poşta Moldovei, Moldtelecom, Moldovagaz, Registru, şcoli, spitale etc. Aceleaşi surse spun că acoliţii lui Plahotniuc au acumulat semnături înainte ca PDM să aibă un candidat oficial”, se menţionează într-un comunicat de presă al formaţiunii, citat de IPN.

Potrivit PPDA, „super-operativitatea de care a dat dovadă partidul-stat (cu referire la PDM, n.r.) a fost posibilă prin utilizarea resurselor administrative, colectarea anticipată şi fabricarea semnăturilor”. „Prin asemenea acţiuni ilegale şi manipulatorii, candidatul PDM ar putea fi declarat „învingător” chiar înainte de numărarea voturilor”, se mai spune în comunicat.

Exprimându-şi îndoiala în obiectivitatea CEC şi a instituţiilor de drept din Moldova, PPDA solicită acces imediat şi necondiţionat pentru reprezentanţii săi, dar şi ai altor părţi interesate, la setul de documente prezentat de PDM. În context, PPDA face apel către alte partide şi pretendenţi, către observatorii naţionali şi cei internaţionali să delege câte un reprezentant la CEC, către ora 10.00 a zilei de astăzi, 5 septembrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)