Alegătorii nu vor „un pumn în bot”

O bătrânică a telefonat revoltată, miercuri după-amiază, la Primăria Chişinău să spună că se simte insultată. Valentina Melniţchi, 66 de ani, din Chişinău, este indignată de spoturile electorale puse pe post de un canal de televiziune în care se spune că „dacă n-o să mergi la vot, o să iei un pumn în bot”.

„Doamna era foarte indignată, am încercat s-o liniştesc şi să-i explic că există libertate de expresie”, a declarat pentru JURNAL Alexandra Moţpan, şefa Direcţiei administraţie publică locală din cadrul Primăriei capitalei.

„De ce să mă ameninţe pe mine aşa? Ce, eu nu ştiu ce am de făcut? Nu putem să şuguim cu cuvinte de astea. Mai ales cu tineretul. Noi nu trebuie să semănăm răutate, dar să îndemnăm la bine. Să fie ocărât cel care a permis aşa ceva”, şi-a spus durerea şi JURNALULUI bătrânica.

Aceasta nu a văzut spoturile respective cu ochii ei, dar i-a spus despre ele sora mai mare, de 80 de ani, „care e după operaţie şi nu poate suna, dar şi ea e tare revoltată”. „Eu nu am voie să mă enervez, m-am simţit rău după ce am auzit asta şi mi-am zis că, stai, asta trebuie de spus”, aşa a prins curaj bătrânica. Ea declară război şi spoturilor cu „publicităţi” din oraş unde femeile „îşi arată buricurile, chepturile, burţile” şi care ar fi destrăbălat-o, zice ea, şi pe orfana pe care a crescut-o, neavând copiii ei.

Valentina Melniţchi nu poate ieşi din casă acum, fiindcă e răcită şi are un picior fracturat. Deşi e indignată de îndemnurile care „strică tineretul”, ea a solicitat deja să-i fie adusă urna acasă să voteze duminică neapărat. Presărându-şi nemulţumirea cu citate din Biblie, bătrânica încheie discuţia noastră cu „trebuie să-i iertăm şi să ne rugăm pentru ei. Asta e tot ce putem face. Să scrieţi asta”.

Raisa Lozinschi-Hadei

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)