Alcoolul este mai nociv decât heroina

Alcoolul este mai nociv decât o serie de droguri ilegale puternice, printre care şi heroina, din cauza efectelor pe care le are asupra individului şi asupra societăţii. Alcoolul rezulta din fermentarea fructelor sau a diferitelor cereale.

Fermentarea este procesul prin care drojdia sau bacteriile sunt folosite pentru a schimba zaharul din alimente in alcool. Potrivit unui studiu realizat de Comisia ştiinţifică independentă asupra drogurilor (ISCD), citat de Agerpres, actualul sistem de evaluare şi clasificare a drogurilor în funcţie de pericolul reprezentat de acestea trebuie modificat pentru că nu evaluează corect cât de nocive sunt acestea. Experţii care au participat la studiu şi-au creat propria metodă de evaluare a drogurilor şi au studiat efectele negative ale acestora asupra organismului uman, dar şi costurile pentru societate ale consumului acestor droguri – în special în ceea ce priveşte cheltuielile sistemului medical, dar şi pentru sistemul penitenciar.

Conform studiului, droguri puternice precum heroina sau crack-ul (derivat din cocaină) sunt printre cele mai mortale, însă, dacă ţinem cont de efectele asupra societăţii, alcoolul este mult mai periculos, fiind urmat de heroină şi de crack. Pe o scară a pericolului pentru sănătate şi societate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat la valoarea 72, heroina la 55 şi crack-ul la 54.

The following two tabs change content below.