Alchimia România

14 fete, frumoase şi semeţe, ne învaţă ce înseamnă pasiunea. Sunt campioanele de la Vâlcea, care zboară spre finala Ligii Campionilor, o premieră absolută pentru sportul românesc în ultimii 20 de ani, după 24-20 cu Györ.

Posibilitatea ca Oltchim să joace în premieră o finală de Champions League a transformat Vâlcea într-o adevărată nebunie. Totul începe de la 0-0. Egalul de la Györ (scor 25-25) din manşa tur a redus practic semifinala la un singur meci. Elevele lui Radu Voina păşesc apăsat în teren. Ştiu că pe umerii lor sunt speranţele a peste de 20 milioane de români. Semifinala depăşeşte cu mult graniţele unei simple partide de handbal, s-a transformat în ultimele zile într-un meci cu adevărat naţional.
Apărarea, precum Carpaţii

Apărarea Oltchimului se aşază ca la carte. Beşe, Luca, ajutate şi de Neagu, sunt precum Carpaţii, iar Györ începe să sufere. Miza e imensă, presiunea pe măsură, inevitabil apar şi „copilăriile”. Vâlcea nu excelează, dar are controlul în primele 30 de minute, în ciuda golurilor marcate cu sete de Görbicz şi Amorim. La pauză este 11-10 pentru Oltchim, avantaj ca şi în partida tur, cu menţiunea că numărul de goluri este mai mic. La o adică, la final şi egalul pare bun.

Zbor în repriza secundă

De la cabine iese însă o altă echipă, care a depăşit tracul emoţiilor, descătuşată. Defensiva curentează adversarele, Neagu şi Nechita lovesc fără milă în atac, iar Oltchim se detaşează: 13-10 (min. 33). Este doar începutul unei adevărate isterii. Nu înainte ca în scenă să intre Paula Ungureanu. Câteva plonjoane aprind vulcanul din Vâlcea. Neagu recuperează precum o artistă în apărare şi loveşte ori de câte ori are ocazia în atac, Manea este în stare să se ia la duel şi cu patru jucătoare, Nechita arde totul pe partea dreaptă, iar echipa zboară efectiv. Oltchim se desprinde la 22-16 în min. 54, iar fiesta începe. Györ este transformată într-o cenuşă care îşi doreşte să ajungă cât mai repede în Ungaria.
La final, Oltchim pune punct după 24-20 şi este în pragul unei bucurii pe care nu a cunoscut-o niciodată. Finala este „Pentru România!”, conform acordurilor trupei K1.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)