Al doilea botez al lui Maradona

S-a întors la Mondiale, dar ca antrenor

Maradona s-a întors la Mondiale cu un look complet schimbat în bine. A trăit la fel de intens ca în 1994 meciul cu Nigeria, sâmbătă a făcut primul pas spre a deveni antrenor.

„Vreau să fiţi 23 de fiare sălbatice”, îşi motiva Maradona elevii înaintea turneului final. Dacă în teren argentinienii n-au „muşcat” prea rău Nigeria, pe margine selecţionerul s-a dat în spectacol. A fost prima fiară de la încălzire şi până la final. A trăit extrem de intens meciul. A urlat, şi-a smuls părul din cap, s-a rugat, s-a bucurat ca un nebun la golul lui Heinze, tot cu expresia feţei din 1994, de la ultimul său Mondial, a tremurat pentru victorie, dar a răzbit.

Pus, la insistenţele fetelor, la cravată şi costum, aşa cum nu l-am mai văzut aproape niciodată, şi cu aceeaşi barbă mascând cicatricea rămasă după ce a fost muşcat de propriul câine, Maradona chiar a arătat ca antrenor. A discutat mult cu jucătorii, a sesizat ceea ce nu funcţionează şi a luat corect pulsul partidei, corectându-se în apărare şi mutând inteligent pe parcurs: „Nu mă preocupă că am ratat destule ocazii, important e că am creat multe pericole. Am păstrat goluri pentru jocurile viitoare, când nu mai iertăm. Mă bucur că am făcut un popor fericit, deşi nu a fost deloc simplu să iau decizii rapide. Îmi era mult mai uşor când jucam”.

Fotbalul nu e frumos dacă Messi nu atinge foarte des mingea. El poate repeta ceea ce am reuşit eu în 1986

Diego Maradona, selecţionerul Argentinei

Diego şi-a luat talisman

Recunoscut ca persoană foarte credincioasă, Maradona nu s-a despărţit pe toată durata meciului cu Nigeria de noul său talisman. Pe mâna stângă, unde avea şi unul din cele două ceasuri de care e nedespărţit, Diego a purtat un crucifix cu imaginea Fecioarei Maria. Pe crucifix este înscris numele nepotului său, Benjamin. Maradona l-a strâns în pumn de câte ori Messi şi Higuain au ratat desprinderea şi de câte ori nigerienii i-au produs emoţii.