Ajutoare pentru victimele incendiului de la cafeneaua „La Soacra”

Ala, Angela şi Eugen Oprea

Ala, Angela şi Eugen Oprea. Foto: ok.ru

Cele 17 persoane care au avut de suferit în urma deflagraţiei de la Piaţa Centrală vor primi ajutoare financiare din partea guvernului. Ajutorul material va fi acordat diferenţiat, valoarea acestuia variind între 15 şi 25 mii de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

Pe 25 ianuarie curent, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a întrunit Consiliul de administrație al Fondului republican de susţinere a populaţiei într-o şedinţă specială. În cadrul întrunirii s-a decis acordarea ajutorului material victimelor incendiului din localul „La Soacra” din Piața Centrală, informează printr-un comunicat şefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media, Tatiana Gumene, al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.
Familiile victimelor exploziei vor primi ajutor financiar în valoare de 220 mii de lei. Ajutorul material va fi acordat diferenţiat, valoarea acestuia variind între 15 şi 25 mii de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

Reamintim că incendiul s-a produs sâmbătă, 9 ianuarie 2016, în urma exploziei unei butelii de gaz într-un local de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău. 14 persoane cu vârste cuprinse între 12 și 63 de ani au avut de suferit, fiind spitalizate de urgență.

Nicoleta Gladiuc

Nicoleta Gladiuc. Foto: ok.ru

Conform datelor Direcției sănătății Consiliului Municipal Chișinău, trei persoane au decedat, o persoană se află în stare gravă, la Bucureşti, alte opt rămân internate la Chişinău, la Centrul republican de Leziuni Termice, iar una a fost externată.

Persoana aflată în stare gravă la Bucureşti este Nicoleta Gladiuc, care lucra din luna august 2015 în localul „La Soacra” în calitate de bucătar. Solicitată de Jurnal de Chişinău, Elena Frecăuţeanu, asistenta socială la primăria Ochiul Alb, Drochia, ne-a relatat că, la insistenţa autorităţilor publice locale, mama Nicoletei Gladiuc a completat o anchetă socială la primărie, ca să fie ajutată. „Ancheta şi cererea au fost transmise la raion, de acolo mai departe. Nu sunt la curent dacă a primit sau nu banii de la asistenţa socială. E mare tragedie. Nu i se usucă ochii acestei mame”, ne-a spus luni, 25 ianuarie, asistenta socială de la Ochiul Alb.

Menţionăm că, până în prezent, familia Oprea de la Antoneşti, Ştefan-Vodă, care şi-a înmormântat fiica duminică, 24 ianuarie 2016, şi familia Şterbate de la Ochiul Alb, Drochia, a cărei fiică se află în stare gravă la Spitalul de Arşi de la Bucureşti nu au primit ajutoare băneşti în valoare de 20 de mii de lei promise de Primăria municipiului Chişinău.

The following two tabs change content below.