Aici au fost captivi 70 de zile

Cotidianul chilian “La Tercera” a publicat imagini inedite cu cei 33 de ortaci în mina unde au fost prizonieri timp de 70 de zile, la aproape 700 de metri sub pământ.

Desi captivi în subteran, cei 33 de eroi nu s-au pierdut cu firea, dovedind mult curaj şi răbdare. Terifianta experientă prin care au trecut îi va marca pe viaţă pe cei 33 de mineri chilieni care au fost captivi la aproape 700 de metri adâncime timp de 70 de zile. Cu toate acestea, comportamentul lor în “închisoarea” subterană a fost impecabil, după cum reiese dintr-o serie de fotografii nemaivăzute până acum cu cei 33 de captivi de la San Jose, publicate în premieră de cotidianul chilian “La Tercera”. Imaginile îi înfăţişează pe eroii chilieni în grotă, cu câteva ore înainte de a fi scoşi la suprafaţă. În fotografii se vede clar cum cei 33 de ortaci nu s-au pierdut cu firea în faţa mult aşteptatului moment al eliberării, nu s-au înghesuit lângă capsulă care i-a scos rând pe rând la suprafaţă, aşteptând ordonaţi să le vina rândul, şi cum au urmat pas cu pas indicaţiile celor patru membri ai echipei de salvare care au coborât să-i pregătească pentru a fi readuşi în sânul familiilor lor. În acest moment, 32 dintre mineri au fost externaţi, unul singur, Victor Zamora, rămânând internat din cauza unor probleme grave la dantură, lucru care îl împiedică şi să vorbească.

Cât au stat internaţi, ortacii au fost vizitaţi la spitalul din Copiapo de preşedintele Sebastian Pinera. Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al minerilor, Juan Illanes, a cerut presei să le respecte intimitatea şi să-i lase să-şi revină uşor-uşor la normal. Eroii de la San Jose au făcut pact să nu povestească despre ceea ce s-a întâmplat cât au fost captivi în subteran, dar plănuiesc să scoată o carte despre incredibila lor poveste.

The following two tabs change content below.