Oamenii de ştiinţă canadieni atrag atenţia că gălbenuşul de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colestrol, mai mult decât produsele fast-food care au până la 150 de miligrame.
Ei au făcut această descoperire în urma unui studiu recent conform căruia şi diabeticii care mănâncă zilnic un ou au un risc dublu de a face boli cardiovasculare, faţă de cei care consumă doar unul pe săptămână. Dacă albuşul conţine cele mai importante surse de proteine de calitate, gălbenuşul ar trebui evitat de cei care au boli de inimă.
The following two tabs change content below.
Jurnal de Chișinău
Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)
- Un succes brodat cu fir de aur - 17 aprilie 2018
- Dedesubturile crimei de la Bistrița. Cine este basarabeanul bănuit că a împuşcat de 6 ori un fotograf din Odesa - 17 aprilie 2018
- Paștele blajinilor sau al rohmanilor - 13 aprilie 2018