Afacerea CRIS Registru a picat?

permis vechi

Autorităţile mai multor state europene precum Germania, Marea Britanie, Croaţia şi Finlanda au dat peste cap afacerea ÎS CRIS „Registru” cu privire la necesitatea schimbării permiselor de conducere de tip vechi cu cele de tip nou, precum că acestea ar fi interzise în Uniunea Europeană, scrie autoexpert.md.

Acest lucru a devenit evident după ce utilizatorul reţelei de socializare Facebook, Sandu Panuş, a postat pe pagina sa de profil mai multe răspunsuri pe care le-a primit de la reprezentanții oficiali ai unor țări din comunitatea europeană, care au infirmat cele declarate anterior de angajaţii ÎS CRIS „Registru”. Acesta s-a adresat cu solicitări în scris către organele de poliție din Croația, Germania, Finlanda, precum și Marea Britanie, de la care a primit cam acelaşi răspuns, că „nu există vreo problemă în circulația cu permis de tip vechi”.

Amintim că CRIS „Registru” a susţinut că „în ultima perioadă parvin multiple adresări directe, dar şi prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, ce vizează problemele iscate în conducerea mijloacelor de transport implicate în traficul internaţional în baza permiselor de conducere de model vechi din 1995, care au termenul de valabilitate mai mare de 10 ani de la data eliberării”. Acest lucru se explică prin faptul că permisul de conducere moldovenesc de model vechi nu are termen de valabilitate, pe când normele internaţionale prevăd un termen limită de până la zece ani. Cel puţin asta susţin cei de la REGISTRU.

Solicitat de JURNAL de Chişinău să comenteze această recomandare a Î.S. “Registru”, directorul Asociaţiei Patronale a Uniunii Transportatorilor şi Drumurilor, Dumitru Albulesa, a calificat-o ca „ciudată”, menţionând că transportatorii pe care îi reprezintă nu a înregistrat nicio problemă în acest sens.

Totodată, expertul în economie de la IDIS „Viitorul”, Ion Tornea, bănuieşte existenţa unor ordine emise pentru structurile de stat privind elaborarea unor “strategii” privind colectarea taxelor în buget în contextul crizei financiare cu care se confruntă Republica Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)