Afacere cu băuturi contrafăcute

Poliţiştii au depistat două cazuri de comercializare ilegală a băuturilor spirtoase contrafăcute, valoarea cărora se ridică la 20.000 de lei, informează mai.md

În primul caz, oamenii legii au depistat, pe şoseaua Chişinău-Orhei, lângă localitatea Măgdăceşti, doi tipi, în vârstă de 24 şi 49 de ani, care vindeau unui cetăţean 120 de sticle de coniac „Kvint” de cinci stele, cu volumul de 0,5 litri şi cu timbre de acciz cu semne evidente de falsificare, şi 30 de butelii din plastic, volumul – 1,5 litri, cu vin spumant, la preţul total de 3.500 de lei. Ca urmare a acţiunilor operative întreprinse, forţele de ordine au ridicat de la comercianţi 260 de butelii de 1,5 litri cu diferite tipuri de băuturi alcoolice tari cu semne de falsificare la un preţ total de 8.000 de lei.

În al doilea caz, oamenii legii au primit o informaţie operativă precum că la un bar din orăşelul Stăuceni se vând băuturi alcoolice contrafăcute în butelii de 1,5 litri la preţul de 35 de lei. După ce a percheziţionat localul, poliţia a depistat şi ridicat 257 de butelii de 1,5 litri de băuturi spirtoase (vodcă, coniac, lichior) care se comercializau cu 35 lei pentru sticlă. Valoarea producţiei contrafăcute se ridică la circa 9.000 de lei.

Actualmente, forţele de ordine continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o amendă de până la 20.000 de lei, cu confiscarea mărfii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)