Aeroportul Internaţional Chişinău rămâne la Shor

aeroportul chisinau

Nu există temeiuri pentru a declara nul contractul privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, a declarat astăzi în cadrul unui briefing ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Vladimir Cebotari.

Acesta a precizat că concesionarul a investit până în acest moment 46 de mil. de euro din împrumuturi externe şi din rezultatele operaţionale. Nu au fost date în exploatare două din obiectivele stabilite în contract.

Amintim că fostul premier Valeriu Streleț a cerut comisiei abilitate o decizie cu privire la corectitudinea concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. Au fost descoperite o serie de încălcări ale prevederilor contractului. „Vreau să anunț că comisia care a analizat situația de la aeroport a finalizat raportul. Decizia este că concesionarul nu și-a îndeplinit pe deplin angajamentele sale. Nu au fost făcute investițiile necesare, dar și capitalul minim al concesionarului pe care trebuie să le aibă pe moment este insuficient, conform condițiilor contractuale. O altă încălcare este șievaluarea volumului real al lucrărilor efectuate la aeroport, din cauză că lipsește documentația referitor la aceste lucrări. Un aspect important este experiența pe care trebuie să o aibă concesionarul. Compania aceasta, AviaInvest, a apărut nu știu de unde”, declarase Streleţ în octombrie.

Ministrul în exerciţiu al Justiţiei a refuzat să comenteze declaraţiile făcute de Valeriu Streleţ.