Aduceţi butelii de plastic la APARTAMENT-ul DESCHIS!

Asociaţia Tinerilor Plasticieni din R. Moldova „Oberliht” (director, Vladimir Us) lansează o nouă iniţiativă pentru toţi cei preocupaţi de poluarea mediului ambiant şi de invazia deşeurilor de plastic asupra oraşelor şi satelor noastre, care se urâţesc pe an ce trece, căpătând un aspect apocaliptic din cauza gunoaielor.

Proiectul care demarează săptămâna aceasta se numeşte „Grădina de plastic” şi va fi realizat în preajma APARTAMENT-ului DESCHIS de pe strada Bucureşti 68/1 din capitală. Ideea Grădinii de Plastic îi aparţine Dianei AROSIO, artistă italiană, aflată în prezent la Chişinău. Iniţiatorii proiectului vor antrena cât mai mulţi participanţi, adresându-le următorul mesaj: „Zilnic, la APARTAMENTUL DESCHIS, ne confruntăm cu o problemă care începe să devină gravă: oamenii îşi parchează maşinile în „spaţiul nostru verde”. Am decis să luptăm împotriva puterii benzinei cu ajutorul plasticului. Vom transforma zona verde de la APARTAMENT-ul DESCHIS într-o grădină, folosind butelii din plastic, în loc de plante.

Ajutaţi-ne să creăm Grădina de Plastic! Aduceţi buteliile din plastic pe care nu le mai folosiţi la APARTAMENT-ul DESCHIS. Vă rugăm să le aduceţi de luni până vineri, între orele 15.00 şi 18.00. Acceptăm orice tip de sticle: de apă, coca cola, sprite, bere, alte băuturi, sticle mari, mici, transparente, colorate, cu sau fără capac. Toate buteliile din plastic îşi vor găsi locul în grădina noastră.
Veniţi să grădinărim împreună!”.

Prezentarea publică a proiectului va avea loc la APARTAMENT-ul DESCHIS astăzi, începând cu ora 19.00. Grădina de plastic se va numi „Iedera”, deoarece plasticul are un comportament similar cu cel al iederii – în Chişinău poţi vedea butelii din plastic peste tot, dar mai ales în parcuri. Organizatorii manifestării îi invită pe artişti să recicleze acest material – să confecţioneze din el obiecte decorative.

Irina Nechit