Adio record, adio titlu!

Real Madrid a fost înfrântă sâmbătă de Gijon, scor 0-1, pe „Bernabeu”, în timp ce Barcelona s-a impus cu acelaşi scor la Villarreal. Catalanii îl salută pe Jose Mourinho de la opt puncte distanţă, dar portughezul fierbe de nervi şi din alt motiv: recordul său de invincibilitate pe teren propriu, de nouă ani, şi-a găsit finalul.

„Nu mai avem şanse la titlu!”, a recunoscut The Special One după ce „galacticii” săi i-au stricat recordul de invincibilitate pe propriul teren. Mourinho nu mai pierduse de nouă ani partidele disputate acasă. Mai exact, portughezul ajunsese la 150 de meciuri fără înfrângere pe propriul teren, ultimul eşec fiind pe 23 februarie 2002, 2-3 cu Beira Mar, pe când antrena FC Porto. Cu nervii la pământ, Mourinho a acuzat din nou arbitrajul: „Am avut un penalty neacordat!”. Durerea antrenorului este cu atât mai mare cu cât Barcelona are opt puncte avans şi este aproape campioană în Spania. Catalanii au câştigat sâmbătă cu 1-0 la Villarreal datorită reuşitei lui Gerard Pique.

„Suntem campioni”

„Extratereştrii” lui Pep Guardiola sunt în al nouălea cer după victoria de sâmbătă. Jucătorul care a adus cele trei puncte Barcelonei în meciul cu Villarreal, Pique, nici nu se gândeşte că titlul le poate scăpa. „Nu avem cum să ratăm titlul. Suntem deja campioni”, a spus Pique, care a dedicat reuşita iubitei sale Shakira, dar şi lui Eric Abidal, care se recuperează după operaţia suferită săptămâna trecută.

Srna, spaima catalanilor

Barcelona nu se mai gândeşte la campionat. Guardiola le-a cerut elevilor săi să uite meciul cu Villarreal şi să se concentreze pe întâlnirea de miercuri, din sferturile Ligii Campionilor, cu Şahtior. „Srna este căpitanul şi sufletul acestei echipe. Este varianta croată a lui Dani Alves, îşi face perfect treaba în defensivă, iar din centrările sale se nasc multe goluri”, l-a descris presa catalană pe elevul lui Mircea Lucescu.