„Adevărul despre Războiul de pe Nistru a fost șters de către comuniști” // FOTO

Proiectul „20 de ani. A fost război”, lansat de UNION, dedicat Războiului de pe Nistru, în cadrul căruia vor fi publicate fotografii şi imagini video exclusive, este binevenit, în special pentru tinerii din Republica Moldova care nu ştiu adevărata istorie a neamului nostru”, a menţionat generalul Ion Costaş pentru UNION.md.

Imaginile de mai jos realizate acum aproape 20 de ani, în timpul luptelor de pe platoul Cocieri, fac parte din arhiva personală a fotografului şi profesorului universitar Nicolae Pojoga. Ion Costaş a mai spus că adevărul despre acest război a fost șters de către comuniști, iar majoritatea oamenilor nu ştiu acest lucru.

„E foarte bine că imaginile din timpul războiului sunt publicate. Tineretul nu ştie absolut nimic ce a fost atunci, circulă doar niște neadevăruri. Cred că proiectul lansat de UNION va avea un impact pozitiv asupra întregii societăți”, a conchis generalul.

Şi generalul-maior de poliție Anton Gamurari a declarat că „unele consecințe se răsfrâng asupra noastră. Acţiunea UNION-ului de a lansa proiectul „20 de ani. A fost război” este foarte bună”. Potrivit lui Gamurari, imaginile exclusive vor avea impact asupra societății.

Cei care au imagini despre Războiul de pe Nistru sunt rugaţi să le trimită pe 20ani@union.md pentru a fi publicate pe UNION şi în paginile JURNALULUI de Chişinău.