Acțiune de susținere a parcursului european al R. Moldova la Bruxelles

parlament_european_karadeniz-press_ro[1]Zeci de tineri din Republica Moldova și România, eurodeputați români, diplomați, precum și liderul liberalilor europeni, Graham Watson, s-au adunat marți în fața Parlamentului European (PE) pentru a-și exprima susținerea față de orientarea europeană a Republicii Moldova, scrie Agerpres.

Acțiunea a fost sugestiv intitulată “Flori pentru Moldova, flori pentru viitor”. Organizatorii acțiunii afirmă că “scopul principal a fost celebrarea parafării Acordului de Asociere cu UE, care este un pas foarte important în dezvoltarea economică, politică și socială a țării”.

Ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Mihai Gribincea, a apreciat că acțiunea organizată de tinerii basarabeni care se află la Bruxelles este cu atât mai importantă cu cât, ”în anumite capitale, se încearcă a se prezenta politica de integrare a Republicii Moldova drept o doleanță a clasei politice, care nu este susținută de populația țării”.

“Evenimentul de astăzi, organizat de tineri, este o dovadă că diaspora moldovenească susține politica de integrare europeană a guvernului. Ne bucurăm că moldovenii de aici, de la Bruxelles, nu uită de țară, de ceea ce se întâmplă acasă și, prin asemenea acțiuni, își manifestă susținerea pentru planurile R. Moldova de integrare europeană”, a spus Mihai Gribincea.

El a mai apreciat că prezența la eveniment a lui Graham Watson, liderul liberalilor europeni, este “un semnal de susținere a Republicii Moldova în demersul ei proeuropean”.

“Evenimentul este organizat de un grup de inițiativă format din tineri din Bruxelles, din Republica Moldova și din România și, chiar dacă este primul eveniment de acest gen organizat, ne bucurăm că a avut totuși un răspuns pozitiv și sperăm că vom mai organiza acțiuni de acest fel și pe viitor”, a spus Victoria Onofreiciuc, una dintre participantele la acțiune.

Sursa: diaspora.moldova.org